duminică, 11 februarie 2018

Presa ca mijloc de luptă cu Sistemul

Pentru un observator ceva mai atent din Estul ex-comunist Vestul Europei se prezintă mult mai nuanțat decât în imaginile pe care le are consumatorul media de rând, hrănit în permanență cu propagandă euro-atlantică de către presa liberală aflată în serviciul centrelor de putere occidentale.


Iar înțelegerea profundă a stării de lucruri reale vine prin urmărirea presei disidente din spațiul european și prin lectura cărților semnate de autori ”iconoclaști”, care au curajul să sfideze linia ”corectitudinii politice”, a ”gândirii unice”, a discursului dominant impus ca element obligatoriu în spațiul public. Anume acesta este scopul efortului întreprins de Universitatea Populară, care insistă pe parcursul ultimilor ani să editeze cărți semnate de autori europeni anti-Sistem, să organizeze lansări de carte, lecții publice și conferințe internaționale – dezintoxicarea opiniei publice și reinformarea în baza unor surse academice consistente.
În spațiul ex-comunist exercițiul de anatemizare a fostului regim totalitar și – prin contrast – de glorificare a modelului occidental, văzut drept culme a dezvoltării societății umane, a devenit un loc comun. Anume această ideologie obligatorie este predicată de către analiștii de serviciu, alimentați generos din granturile Fundației Soros și din alte structuri internaționale preocupate de purtarea acestui război cognitiv. Fiind turmentați de acest tip perfid de propagandă neoliberală, noi, esticii, ne dezmeticim mai ușor din amețeală dacă reușim să urmărim cu regularitate canalele media de alternativă.

Pentru Franța cele mai relevante instituții media, ce concentrează marea majoritate a intelectualilor de frunte care resping starea de obediență și afirmă cu tărie adevărul, sunt Radio Courtoisie și TV Libertes.
Joi, 8 februarie, Iurie Roșca a fost invitatul acestui post de radio împreună cu autorii Lucien Cerise și Valerie Bugault, emisiunea fiind moderată de jurnalista Anne-Laure Maleyre.
Cei trei au făcut un schimb de păreri asupra stării de lucruri din Moldova în contextul confruntărilor dintre Președintele Dodon și coaliția de guvernământ și în perspectiva alegerilor parlamentare, precum și asupra temelor de bază ale dezbaterii politice curente: criza economică, invazia migranților stimulată de forțele globaliste în scopul distrugerii identității naționale a țarilor europene, relația dintre birocrația europeană și țările UE, profund afectate de tipul de “suveranitate limitată” impusă de către șefii UE, perspectivele stabilirii unui echilibru geopilitic și parteneriat strategic între Europa și Rusia, fără imixtiuni dinafară a factorului imperial american.
În după-amiaza aceleeași zile Iurie Roșca a fost invitatul lui Martial Bild la un talk-show de la TV Libertes. Amintim că acest post de televiziune este partener media al portalului nostru www.flux.md. Telejurnalistul a manifestat un interes special fată de conferințele internaționale ale Forului de la Chișinău, ce reunesc exponenții de vârf ai elitei anti-Sistem din Occident, țările ex-comuniste și Rusia, precum și de atmosfera politică generală din Republica Moldova în condițiile uzurpării puterii de stat și în preajma alegerilor parlamentare. Interviul va fi publicat pe versiunea franceza a portalului nostru.
Victor Olaru,
Paris, 9 februarie
Sursa: Flux.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu