miercuri, 3 octombrie 2018

Ce va urma după definirea familiei tradiţionale?

După 2000 de ani, ca să nu mergem mai adânc în istorie, tocmai în România s-a ajuns la concluzia că familia este o reuniune dintre un bărbat şi o femeie. Exista cumva o ameninţare: existau mii de cupluri care au încercat să se căsătorească, ambii parteneri fiind de acelaşi sex? Ne-au invadat homosexualii la fel cum năvăleau tătarii? S-au înregistrat cereri la starea civilă ale unor cupluri de lesbiene?!
Nu avem date. Nu s-a făcut un recensământ al persoanelor vizate. Singura certitudine este că majoritatea se aruncă asupra unei minorităţi minuscule.
Brambureala abia începe. Este simplu pentru cei care sar în apărarea familiei tradiţionale. Minoritatea LGBT ( Lesbian Gay Transexual Bisexual) nu are practic nicio şansă de apărare.
Nici nu prea este ceva de apărat. Numită atât de frumos LGBT, această categorie de indivizi cu totul speciali când se află în grup se manifestă ca la carnaval, lăsând o impresie proastă. În viaţa de zi cu zi, izolaţi, se ascund. Nu ştim cine sunt. Sau ştim şi oamenilor normali li se pare jenant să-i întrebe despre orientarea lor sexuală.
În schimb se cunoaşte răul pe care-l produc. El constă în pervertirea tinerilor, mai ales al celor de condiţie modestă. Acest aspect ar trebui să fie luat în considerare.
Dacă există o comunitate împotrica căreia se iese la vot, ar fi normal să iasă în public să se prezinte. Poate că ar trebui să li se rezerve locuri speciale în parlament.
Votul de dumincă nu priveşte aceste aspecte. Singurul lucru care interesează este ca familia să fie definită în Constituţie ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.
Dacă PSD, ca primă vioară la acest circ, ar fi fost bine intenţionat, comanda un raport, realiza o statistică. Nu avem nicio statistică.
Nu a existat nici pe vremea lui Ceauşescu, însă exista un articol în Codul Penal, care se aplica în cazul homosexualilor. Nu ştim ce rezultate a dat acel celebru articol 200. Aşa cum nu ştim cu ce ne vom alege după referendum. Lucrurile vor rămâne aşa cum sunt şi acum.
Protestele de stradă vor primi o pată de culoare prin prezenţa în stradă a transexualilor. PSD-ul va avea un nou adversar.
Interesant este şi că un partid de stânga se avântă într-un domeniu care nu este specific social democraţilor europeni. Acest referendum, cu partea lui de populism, nu este o simplă măsură de prevenţie. Este o acţiune politică. Este o găselniţă. PSD reuşeşte încă o dată să dea de lucru întregii naţii.
Sigur, ar fi fost de preferat ca înainte de grija pentru un rău care nu se manifestă cu toată vigoarea, să fi fost luate măsuri de prevenţie împotriva scumpirilor în spirală a utilităţilor, gaze şi energie electrică după privatizarea în favoarea investitorilor strategici.
Dar asta este o altă poveste, mult mai concretă, care îi arde la buzunare în fiecare lună exact pe cetăţenii ce sunt aşteptaţi la vot să voteze DA împotriva homosexualilor nu împotriva scumpirilor.
Ca să rămânem în ton, după votul de duminică pentru definirea familiei tradiţionale vor urma alte scumpiri, printre care şi a gazului cu 8%.

Autor: Dumitru Păcuraru
Sursa: Informaţia zilei de Maramureş


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu