miercuri, 31 octombrie 2018

Gimnastică sportivă. Ce-am fost si ce-am ajuns!

Echipa feminina a USA, cu vedeta Simone Biles în rândurile sale, a obţinut medalia de aur, marţi, 30 octombrie 2018, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar), cu un total de 171,629 puncte.

La prima sa competiţie internaţională după Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, Simone Biles, care are 21 de ani, şi-a trecut în palmares al unsprezecelea său titlu mondial, notează AFP.

Echipa americană, alcătuită din: Simone Biles, Grace McCallum, Morgan Hurd, Riley McCusker si Kara Eaker, a fost urmată la mare distanţă de echipa Rusiei (Lilia Ahaimova, Irina Alekseeva, Anghelina Melnikova, Alia Mustafina si Anghelina Simakova), care a adunat 162,863 puncte. Locul 3 i-a revenit Chinei (Chen Yile, Liu Tingting, Liu Jinru, Luo Huan, Zhang Jin), cu 162,396 puncte.

Aceste trei echipe s-au calificat la JO 2020 de la Tokyo.

Aşa cum s-a anunţat anterior, echipa României a ocupat locul 13 în calificările feminine din cadrul Mondialelor la Doha (Qatar), cu 153,763 puncte şi nu a putut spera la podium.

Singura gimnastă română calificată într-o finală este Denisa Golgota, care va evolua joi, 1 noiembrie a.c, în lupta pentru medalii la individual compus, după ce s-a clasat pe locul 19 în calificări.

                                                                                        C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu