duminică, 28 octombrie 2018

Iohannis atacat de divizia de presă a propriului aparat de propagandă

Statul de drepți a ajuns în ipostaza de a-și devora încă o dată propriile progenituri. Demersul ministrului Justiției de a-l revoca din funcție pe procurorul general, Augustin Lazăr a readus în discuție modul în care Iohannis înțelege să-și folosească prerogativele prezidențiale. Mai exact, Iohannis este din nou în situația în care a fost pus la revocarea lui Koveși. Respectă legea și îl demite pe Lazăr sau încalcă legea pentru a le face pe plac celor de la #Rezist și opoziției.
Klaus Iohannis a reacționat printr-un comunicat de presă la cererea de revocare înaintată de Tudorel Toader. Conținutul mesajului transmis de administrația prezidențială nu aduce elemente de noutate față de intervențiile anterioare ale lui Klaus Iohannis (contestarea deciziei ministrului și solicitarea demisiei acestuia). În ciuda retoricii belicoase afișate în documentul de ieri, semnalul transmis de președinte este ne-echivoc iar abandonarea lui Lazăr pare din ce în ce mai clară.
Presa cu epoleți îl atacă pe Iohannis
Astfel, având ca pretext o intervenție chirurgicală minoră, șeful statului a evitat o reacție publică pe subiectul demiterii lui Lazăr. Motivele nu pot ține decât de un calcul politic pragmatic. Președintele nu își va pune în joc mandatul, amenințând cu demisia, pentru a-l proteja pe Augustin Lazăr, așa cum cer liderii de opinie anti-PSD (Dan Tapalagă, Cristian Tudor Popescu, Ioana Ene Dogioiu).
În plus, credibilitatea președintelui Iohannis este grav compromisă de realitatea că nouă dintre dosarele sale penale au fost clasate de parchetul condus de Augustin Lazăr înainte de a-l numi pe acesta procuror general.
O mișcarea decisivă a lui Iohannis pentru apărarea lui Lăzăroiu, în pofida argumentelor, dovezilor și evidențelor din raportul ministrului Justiției ar demonstra  că există o relație între cei doi.
Ezitările lui Iohannis fac ca presa aservită statului paralel să-l considere o vulnerabilitate și ca atare, să-l atace. Aceste critici la adresa celui pe care până acum îl ridicau în slăvi sunt începutul unei campanii mai ample în vederea alegerilor prezidențiale.
Mai exact, Iohannis vrea al doilea mandat dar în formula actuală pare să nu aibă nici susținere politică și nici populară. În timp ce actualul președinte se luptă cu cei care l-au ajutat să ajungă în funcție, Dacian Cioloș se uită cu speranță și se vede deja la Cotroceni.

Autor: Alexandru David

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu