1. Nucile şi alunele
Studii recente arata ca includerea nucilor si alunelor in
dieta zilnica reduce riscul de diabet cu pana la 21%. Un pumn de nuci, migdale
si caju pe zi face minuni, furnizand grasimi sanatoase esentiale si potolind
senzatia de foame. In plus, cei care consuma alune si nuci cu regularitate au
un risc mai mic de boli cardiovasculare.
2. Fasolea
O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au
diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce
riscul de infarct. Fasolea este recomandata diabeticilor datorita indexului
glicemic scazut. Din cauza combinatiei de carbohidrati benefici, proteine slabe
si fibre solubile, fasolea regleaza nivelurile de zahar din sange.
3. Fulgii de ovăz
Un mic dejun pe baza de fulgi de ovaz este benefic pentru
diabetici, tinand sub control nivelurile de zahar din sange. Un tip de fibra
regasita in ovaz, Beta-Glucan, face minuni pentru cei care sufera de diabet.
Ovazul este bun pentru inima si contine fibre solubile ce incetinesc eliberarea
glucozei in sange, regland astfel nivelul de zaharuri din organism.
4. Legume cu frunze
verzi (foto)
O dieta bogata in legume cu frunze verzi reduce riscul de
diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza alba si furajera, broccoli, laptucile -
toate aceste legume sunt sarace in calorii si carbohidrati. Cel putin o portie
si jumatate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu pana la 14%.
5. Citricele
Conform celor mai recente studii, diabeticii sufera de
carenta de vitamina C, prin urmare citricele bogate in antioxidanti sunt o idee
excelenta pentru o gustare. Grepfrutul, portocalele, lamaile si lamaile verzi
au proprietati asemanatoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care sufera
de diabet de tip 2.
6. Albuşul
Ouale sunt alimente perfecte pentru masa musculara deoarece
contin cele mai bune proteine. Albusurile previn diabetul de tip 2, fiind
bogate in proteine slabe si sarace in carbohidrati.
7. Iaurtul slab
Iaurtul ideal pentru diabetici este cel sarac in grasimi si
zahar. Acestia pot savura iaurtul in care vor adauga bucatele de fructe si
indulcitor artificial. De asemenea, iaurtul slab poate inlocui maioneza din
sandvisuri.
8. Peştele
Cercetatorii afirma ca pestele sporeste sensibilitatea la
insulina din cauza continutului de acizi grasi omega 3. Sursa excelenta de
proteine slabe, pestele reduce concentratia de glucoza din sange si, astfel,
riscul de diabet.
9. Somonul sălbatic
Somonul salbatic, bogat in acizi grasi omega 3, contribuie
la reducerea inflamatiilor si scade nivelurile de zahar din sange. Acizii omega
3 reduc de asemenea riscul bolilor cardiovasculare.
10. Ceaiul verde
Inflamatiile cronice - cauzate de alimente bogate in
grasimi, de lipsa de miscare si de o dieta deficitara in fructe si legume -
creste riscul de infarct si scade capacitatea corpului de a absorbi zaharul din
sange. O solutie simpla este consumul de ceai verde, bogat in flavonoizi ce
combat inflamatiile si stimuleaza activitatea insulinei. O ceasca de ceai verde
pe zi are efecte imediate.
Deh, popor român şi cercetători mondiali ai diabetului, în Rromanica nu toţi putem
fi preşedinţi, parlamentari, directori de agenţii, securişti, vameşi, doctori, fotbalişti în liga lui mitica si sandu, procurori, inspectori la primării şi poliţişti superiori în grad, lideri de sindicat, primari şi preşedinţi de consilii judeţene...
dr. Iulian COZA
Pe cand un tratament la diabeticii romani cu RABDARI PRAJITE?! Cercetatorii americani continua studiile si poate vor descoperi si faptul ca nu-i rea nici carnea de strut, icrele si carnea de vita Kobe!
RăspundețiȘtergere