miercuri, 30 octombrie 2013

Încă din copilărie există semne ale viitoarei dependenţe de alcool

Majoritatea studiilor despre originile dependentei de alcool au in vedere obiceiurile din adolescenta. Adolescenta este varsta experimentelor, personalitatea fiind in formare, si multi specialisti apreciaza ca este o perioada cheie si in ce priveste vulnerabilitatea fata de abuzul de alcool, relateaza passionsante.be.
O echipa de cercetatori americani de la Virginia Commonwealth University considera in schimb ca si obiceiurile din copilarie pot fi semne a ceea ce se va intampla in viitor. Cercetarile s-au desfasurat pe doua grupuri totalizand 6.000 de baieti si fete, in numar egal. Personalitatea le-a fost evaluata de cateva ori pana au implinit sase ani, iar consumul de alcool, pana la 16 ani. Concluzia este destul de surprinzatoare, cercetatorii aratand ca unele trasaturi de caracter dinainte de cinci ani pot anunta inclinatia pentru consumul excesiv de alcool in adolescenta.
Tulburarile emotionale si de comportament — indeosebi dificultati in relatiile sociale si de comunicare (copii izolati, introvertiti) — pot prezice „semnificativ” riscul de consum abuziv, in contextul unei fragilitati sporite fata de fenomenul de dependenta.
Observatiile nu sunt insa nici exclusive, nici definitive, deoarece si copii foarte sociabili pot deveni dependenti. Specialistii subliniaza ca este important ca minorii cei mai expusi sa fie atent observati pana la adolescenta, incheie passionsante.be.Agerpres


                                                                               dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu