marți, 24 iunie 2014

Cupa Mondială Brazilia 2014: Croaţia - Mexic: 1-3 (0-0)

Înfruntarea dintre Croaţia şi Mexic era decisiva pentru calificarea din grupa A. Mexic incerca sa ajunga pentru a şasea oara in optimile unui turneu final, europenii doreau sa reediteze performanta de a trece de grupe, pe care o reusisera doar la debutul lor de la CM din 1998, atunci când au terminat pe a treia pozitie a podiumului. Croatia era obligata sa câstige daca dorea sa se dueleze cu Olanda in optimi.
Ocaziile periculoase nu aveau sa apara decât dupa un sfert de ora. Hector Herrera a sutat de la peste 20 m, dar mingea a lovit transversala, aproape de vinclu. Peste trei minute doar ghinionul l-a impiedicat pe Oribe Peralta sa reia in plasa, acesta alunecând exact in momentul sutului. Nereusitele repetate ale europenilor au crescut increderea selectionatei mexicane. Cu toate atacurile, prima repriza avea sa se incheie fara gol.
Repriza secunda a pornit ca o continuare logica la ceea ce se intâmplase in prima parte a meciului. in min. 65 croatii aveau sa primeasca un ultim avertisment mai serios, atunci când Guardado a fost blocat in ultima clipa in careul croat.
Fiesta de Mexico, sau cosmarul croat, a inceput peste 7 minute. Hector Herrera a executat o lovitura de colt, veteranul Rafael Marquez a sarit peste toti si a trimis balonul in poarta lui Pletikosa. Peste 3 minute mexicanii mai ofereau un dans naucitor, Guardado dublând avantajul nord-americanilor.
Croatia a vrut sa fie un partener pe masura, dar Ante Rebic nu a putut finaliza superba actiune personala, sutul sau fiind respins de pe linia portii de Hector Moreno. Cei care aveau sa inscrie din nou au fost mexicanii, Rafael Marquez pasându-i in careu lui Javier Chicharito Hernandez, acesta trimitând fara probleme in poarta goala. Spre lauda lor, croatii nu s-au resemnat. in min. 87 Ivan Rakitic i-a trimis mingea lui Ivan Perisic, acesta reusind sa fie primul jucator care sa il invinga pe portarul Giullermo Ochoa, eroul Mexicului din partida impotriva Braziliei. Chiar daca Ante Rebic avea sa isi lase echipa in 10 oameni, primind un cartonas rosu dupa o intrare dura, ai sai puteau reduce diferenta in minutele de prelungiri, dar Ochoa si-a aratat inca o data talentul.
Partida s-a incheiat cu scorul de 3-1 in favoarea Mexicului, dar modul in care aceasta s-a desfasurat genereaza un mare regret ca doar una din aceste doua echipe frumoase poate merge mai departe. Brazilia va trebui sa ofere mult fotbal de acum incolo pentru a demonstra ca se bazeaza nu doar pe culisele FIFA in drumul ei spre un titlu mondial pe care deocamdata nu il merita.
În ceea ce priveste invingatoarea din meciul de pe Arena Pernambuco, Mexicul va intâlni in optimi nationala Olandei, câstigatoarea grupei B a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Daca inaintea turneului final multi nu le prevedeau un parcurs prea facil, batavii lui van Gaal au terminat grupa cu maximum de puncte si cu un golaveraj consistent, 10-3. Olanda - Mexic va fi, in principal, un duel intre o ofensiva generoasa si o defensiva incapatânata, dar latinii par a avea argumentele pentru a merge in sferturi.
Croatia - Mexic: 1-3 (0-0)
Croatia: Pletikosa - Srna, Vrsaljko (58, Kovacici), Corluka, Lovren, Pranjici (74, Jelavici) - Perisici, Modrici, Rakitici, Olici (69, Rebici) - Mandzukici. Selectioner: Niko Kovaci
Mexic: Ochoa (foto) - F. Rodriguez, R. Marquez, H. Moreno - Aguilar, Herrera, Vasquez, Layun, Guardado (84, Fabian) - Dos Santos (62, Hernandez), Peralta (79, Pena). Selectioner: Miguel Herrera.
Cartonase galbene: Rakitici (9) / Marquez (39), Vasquez (66)
Cartonas rosu: Rebici (89)
Arbitri: Ravsan Irmatov - Abruxamidullo Rasulov (Uzbekistan), Bahadir Koskarov (Kârgâstan).

                                                                               I.I.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu