miercuri, 25 noiembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT

Investeşte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”
Domeniul major de intervenţie 5.2. „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forţei de muncă”
Titlul proiectului: „Noi șanse pentru cei din mediul rural”
Cod proiect: POSDRU/135/5.2/S/125358

„Noi ȘansE pentru cei din mediul rural”
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Baia Mare, 26 Noiembrie 2015

Fundaţia Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Maramureş (CDIMM Maramureş), în parteneriat cu Asociaţia Centru Harghita de Inovare şi Incubare în Afaceri (ACHIIA) din Miercurea Ciuc, S.C. EDUCONS S.R.L. din Baia Mare, și S.C. EUROCENTER AMOBA S.R.L. din Sf. Gheorghe anunță finalizarea proiectului cu titlul „Noi șanse pentru cei din mediul rural”, proiect ce a fost derulat începând cu data de 31 martie 2014. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”.
Valoarea totală a proiectului a fost de 3.771.339 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 3.695.039 lei. Proiectul a fost implementat în mediul rural din regiunile Nord-Vest şi Centru, pe o durată de 20 de luni.
Obiectivul proiectului a fost de promovare a sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă şi promovarea unor măsuri active de ocupare care să conducă la redirecţionarea persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă din zonele rurale, către activităţi non-agricole.
Proiectul s-a adresat persoanelor inactive, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomerilor şi persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă ce îşi au domiciliul în mediul rural din regiunile Nord-Vest şi Centru. Un număr de 559 persoane a beneficiat de un pachet complex de servicii gratuite, format din consiliere, formare profesională și asistență în vederea angajării.
Organizații implicate în derularea proiectului
·       Fundaţia Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Maramureş (CDIMM Maramureş)
Baia Mare, Bd. Traian, nr. 9/16,
Jud. Maramureş

·       Asociaţia Centru Harghita de Inovare şi Incubare în Afaceri (ACHIIA)
Miercurea Ciuc, Str. Harghita, nr. 95,
Jud. Harghita

·       S.C. EDUCONS S.R.L.
Baia Mare, Bd. Unirii, nr. 16/14, 
Jud. Maramureș

·       S.C. EUROCENTER AMOBA S.R.L.
Sf. Gheorghe, Str. Bisericii, nr. 1A,
Jud. Covasna

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:
Pascu Vlad
Manager de proiect, Fundația CDIMM Maramureș
Fundaţia CDIMM Maramureş
Telefon/Fax: 0262.224870 şi 0262.222409;

E-mail: vlad@abcd.ro       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu