sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Lucian Bute a fost învins, nedrept, la puncte de James DeGale

Lucian Bute a pierdut confruntarea cu campionul mondial IBF, James DeGale. Românul nu a reusit sa-si recupereze titlul mondial dupa trei ani. Lucian Bute - James DeGale 111-117, 112-116, 111-117.
  Lucian Bute a fost invins la puncte, decizie in unanimitate, de britanicul James DeGale, intr-un meci pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, desfasurat pe durata a 12 runde in gala profesionista de la Centre Videotron din Quebec (Canada).
Publicul a început să huiduie după ce James DeGale a fost anunţat câştigător. "Bute, Bute, Bute!", s-a auzit în sala din Quebec, în timp ce britanicul dădea declaraţii pertinente.
Lucian Bute după meci: "Cred ca a fost un meci apropiat, am facut ce am putut in acest meci, e campion mondial si campion olimpic, daca judecatorii i-au dat decizia, respect asta, o sa ma duc in sala si o sa continui sa muncesc pentru a reveni în top".
Bute (35 ani) a facut un meci bun si o decizie in favoarea sa nu ar fi surprins pe nimeni, dar arbitrii-judecatori l-au dat invingator pe campionul en titre, impresia fiind ca diferenta a fost prea drastica: Phil Edwards si Benoit Roussel au decis 117-111 pentru DeGale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112.
In fata a circa 10.000 de spectatori, in marea majoritate suporteri ai lui Bute, aflat la al 12-lea meci pentru un titlu mondial, DeGale a inceput mai bine si si-a adjudecat primele trei runde, desi Bute a fost cel care a dominat ringul. Pugilistul galatean a reusit cateva reprize bune apoi, iar in runda a cincea DeGale s-a ales cu arcada stanga deschisa. Britanicul a lovit mai clar, mai grupat, in timp ce Bute, desi l-a alergat, pur si simplu, prin ring pe adversarul sau, nu a reusit sa lege loviturile, nu a profitat de pasii inapoi facuti de DeGale. Romanul a dominat clar ultimele reprize ale luptei, dar acest lucru nu a parut sa-i impresioneze pe arbitri.
La finalul meciului, DeGale a apreciat meciul bun facut de Bute si si-a exprimat parerea ca romanul va reveni in top. Bute a declarat ca meciul a fost unul strans, insa daca arbitrii au decis sa acorde victoria lui DeGale nu poate decat sa fie impacat cu decizia si sa revina in sala pentru a munci mai departe si a obtine o noua sansa de a boxa pentru un titlu.
De Gale (29 ani), care a obtinut titlul mondial IBF in mai, dupa o victorie in fata americanului Andre Dirrell, are in palmares 22 de victorii si o infrangere, in timp ce palmaresul lui Bute numara 32 de victorii (25 KO) si 3 infrangeri (1 KO). Bute, campion IBF la supermijlocie in perioada 2007-2012, a pierdut trei din ultimele cinci meciuri disputate.

In alt meci disputat in gala din Canada, boxerul roman Bogdan Dinu l-a invins prin KO tehnic la categoria grea pe argentinianul Manuel Alberto Pucheta, care s-a retras dupa sase reprize. Dinu (29 ani) are un bilant la profesionisti de 14 victorii din tot atatea meciuri (10 KO). Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu