Ministerul Agriculturii și
Dezvoltării Rurale în parteneriat cu Primăria Municipiului București va organiza, în perioada 10-15 octombrie,
în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, un Târg de produse
agroalimentare românești la care vor
participa peste 100 de producători autohtoni din mai multe regiuni ale ţării.
Aceștia vor aduce,
spre vânzare, preparate din carne - cârnați,
virșli, salam, untură, jumări din carne
de porc, slănină, jambon din porc Mangalița
și Bazna, etc; produse de panificaţie
şi patiserie – cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri, tort, doboș, ruladă de ciocolată, saleuri, cozonac,
etc; brânzeturi și produse lactate -
sana, iaurt, kefir, cașcaval, brânză
topită, brânză de oaie şi de bivoliță,
cașcaval afumat și neafumat, smântână, telemea, etc.
De asemenea, vizitatorii vor putea găsi la Târg şi miere,
polen, faguri, propolis, fructe şi legume proaspete sau procesate - dulceață, zacuscă, produse ecologice, băuturi
alcoolice –vinuri, pălincă de mere, pere, prune, vișinată, cidru şi bere.
Totodată, în cadrul evenimentului vor fi expuse şi produse
înregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi: Magiunul de prune
Topoloveni (primul produs cu Indicație
Geografică Protejată - IGP pentru România, din anul 2011) şi Salamul de Sibiu
(cel de-al doilea produs cu Indicație
Geografică Protejată - IGP pentru România din februarie 2016). Scrumbia de
Dunăre Afumată este un alt produs care este în curs de obţinere a protecţiei pe
sisteme de calitate europene -IGP – şi
care se va regăsi printre produsele româneşti.
Toţi oaspeţii Târgului vor putea să se bucure de preparate
româneşti precum tocăniță de berbecuț cu mămăliguţă, tochitură pe plită, mici și cârnați,
pastramă şi must, bulz, produse din pește
în zona special amenajată din parcul Herăstrău.
Pe lângă produsele agroalimentare româneşti, producătorii
vor aduce şi flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte
de decor realizate de meşteşugari şi meşteri populari precum ceramică de Horezu
sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenești, obiecte decorative din lemn, icoane,
păpuși, linguri.
“Ziua Națională a
produselor agroalimentare românești” va
fi marcată în toată țara prin
organizarea de programe și manifestări
educative, de voluntariat, cu caracter social și
științific,
consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării
încrederii consumatorului, în conformitate cu prevederile Legii 168/2017. Sursa
AGERPRES
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu