miercuri, 27 decembrie 2017

Încălzirea globală va duce la un val și mai mare de imigranți în Europa


Europa deja absoarbe un flux mare de refugiati din Siria, Afghanistan, Iraq si anumite tari din Africa, iar incalzirea globala ar putea amplifica acest fenomen.
Din 2015 si pana acum, doar Germania a primit peste un milion de refugiati care cautau un camin. Valul de imigranti a dus la disensiuni politice in mai multe tari, printre care Polonia, Ungaria și Austria.
Un nou studiu publicat în revista Science arată că acesta ar putea fi doar un demo a ceea ce urmează. Unele studii au arătat deja că încălzirea globală crește posibilitatea de a se naște conflicte. Noua lucrare vine de la cercetătorii de la Universitatea Columbia și este prima care examinează impactul schimbării climatice asupra migrației.
Studiul arată că încălzirea globală va aduce cu ea un soi de efect de revărsare a imigranților în Europa. Acest lucru ar putea duce la instabilități politice dacă nu se vor lua măsuri din timp. Dacă conexiunile dintre schimbarea climatică și migrație sunt corecte, atunci până și țările bogate, relativ stabile, vor avea de suferit.
UE a stabilit cote de refugiați pentru fiecare stat membru, dar acvest lucru nu este respectat de toate țările.
Radu Ștefan
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu