luni, 26 martie 2018

Ziua Mondială a Apei sărbătorită la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare


Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an la 22 martie, atrage atenţia asupra importanţei apei ca resursă vitală pentru siguranţa alimentară. 
Pornind de la realitatea că aproape un miliard de oameni trăiesc în condiţii de subnutriţie, în timp ce resursele de apă dulce sunt în scădere, obiectivele Zilei Mondiale a Mediului privesc:
- raţionalizarea consumului de apă în gospodării, agricultură şi industria alimentară;
- reducerea risipei de alimente: 30% din alimentele produse la nivel mondial sunt aruncate;
- promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, cu accent pe alimente produse cu consum mai mic de apă.
Cantitatea de apă necesară pentru producerea hranei este de trei ori mai mare faţă de necesarul pentru băut, ceea ce arată importanţa apei ca pilon esenţial al securităţii alimentare.
În condiţiile în care populaţia lumii este în continuă creştere, iar 30% din alimentele produse pe plan mondial rămân nefolosite şi se risipesc, resursele de apă ale omenirii, considerate în descreştere, vor deveni în curând insuficiente pentru satisfacerea necesităţilor alimentare. 
Elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, îndrumaţi de către prof. înv. primar Gelu Dragoş, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei au realizat desene pe această temă şi au vorbit despre importanţa acesteia şi cum NU trebuie s-o risipim, fiind un bun dat de Dumnezeu şi pentru generaţiile viitoare!
 O expoziţie de desene au realizat şi elevii din ciclul gimnazial sub îndrumarea profesorului de specialitate Remus Katoka!

                                                                                                                                                                                                                                                                                   GDL








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu