Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an la 22
martie, atrage atenţia asupra importanţei apei ca resursă vitală pentru
siguranţa alimentară.
Pornind de la
realitatea că aproape un miliard de oameni trăiesc în condiţii de subnutriţie,
în timp ce resursele de apă dulce sunt în scădere, obiectivele Zilei Mondiale a
Mediului privesc:
- raţionalizarea consumului de apă în gospodării, agricultură şi industria alimentară;
- reducerea risipei de alimente: 30% din alimentele produse la nivel mondial sunt aruncate;
- promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, cu accent pe alimente produse cu consum mai mic de apă.
- raţionalizarea consumului de apă în gospodării, agricultură şi industria alimentară;
- reducerea risipei de alimente: 30% din alimentele produse la nivel mondial sunt aruncate;
- promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, cu accent pe alimente produse cu consum mai mic de apă.
Cantitatea de apă necesară pentru producerea hranei este de trei
ori mai mare faţă de necesarul pentru băut, ceea ce arată importanţa apei ca pilon
esenţial al securităţii alimentare.
În condiţiile în care populaţia lumii este în continuă creştere,
iar 30% din alimentele produse pe plan mondial rămân nefolosite şi se risipesc,
resursele de apă ale omenirii, considerate în descreştere, vor deveni în curând
insuficiente pentru satisfacerea necesităţilor alimentare.
Elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare,
îndrumaţi de către prof. înv. primar Gelu Dragoş, cu ocazia Zilei Mondiale a
Apei au realizat desene pe această temă şi au vorbit despre importanţa acesteia
şi cum NU trebuie s-o risipim, fiind un bun dat de Dumnezeu şi pentru
generaţiile viitoare!
O expoziţie de desene au
realizat şi elevii din ciclul gimnazial sub îndrumarea profesorului de
specialitate Remus Katoka!
GDL
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu