luni, 26 martie 2018

Anunţ decisiv. Congresul tuturor monarhiştilor are loc la Cluj-Napoca în 27 octombrie 2018!

Sâmbătă, 24 martie 2018, Consiliul Director al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, reunit în ședință în Iași – Oraș Regal, la Ateneul din Iași, aflat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, a stabilit că al cincilea congres al asociației se va desfășura în ziua de sâmbătă, 27 octombrie 2018, în municipiul Cluj-Napoca. Se așteaptă prezența tuturor membrilor ANRM, reprezentanților organizațiilor monarhiste din România și din Serbia și ai tuturor celor care susțin restaurarea monarhiei constituţionale.

Cu același prilej, membrii organizației de tineret, reuniţi în adunare generală, și-au ales noua conducere, care îi reunește pe domnul Răzvan Apetrei, președinte onorific, domnul Tudor Vișan-Miu, președinte, domnișoara Irina-Andreea Cristea, domnul Alin-Valentin Borcea și domnul Andrei Teodorescu – vicepreședinți, domnul David-Ștefan Ioniță, secretar general. În deschiderea adunării au fost citite mesajele membrilor de onoare ai organizaţiei de tineret, domul Tudor Petcu, tânăr filosof și publicist, și domnul Matei Sarivan, student român la robotică în Regatul Danemarcei.
La Cluj-Napoca, Clubul Monarhiștilor și Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei au sărbătorit Ziua Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, la Centrul de Cultură Urbană Casino. Evenimentul a inclus un concert aniversar susţinut de Corala Regală Transilvană, dirijată de maestrul Dan Dumitrana, iar apoi o competiţie de tip dezbatere în care echipe de liceeni au pledat pentru monarhie, respectiv pentru republică. În premieră a fost cântată o variantă a Imnului Regal cu versurile „Trăiască Regina!”.
Duminică, 25 martie 2018, în Duminica de Bunavestire, membrii Alianței pentru Centenare au participat la Marea Adunare Centenară de la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, alături de alte zeci de mii de participanţi de pe ambele maluri ale Prutului. Cu prilejul adunării, domnul deputat Daniel Gheorghe a evocat rolul istoric al Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria în Marea Unire, iar domnul Dorin Chirtoacă a evocat rolul istoric al Regelui Mihai I în reintregirea Ardealului în 1944-1945.
Luni, 26 martie, de ziua Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei participă la ceremonia de decorări și recepția oferită de Majestatea Sa în Sala Tronului, respectiv Sufrageria Regală de la Palatul Regal din București. Cu acest prilej se va conferi un număr de 15 decorații regale unor personalități, instituții și organizații din România și din Republica Moldova, precum Corul Regal şi Liceul „Gheorghe Asachi” din Chişinău.
Trăiască Regina!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu