miercuri, 28 martie 2018

Şi România U19 a ratat calificarea la Euro. „O nouă generaţie, acelaşi coşmar”


 Echipa naţională sub 19 ani a României a ratat calificarea la Campionatul European din Finlanda, după ce a fost învinsă, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 2-1 (0-0), de reprezentativa Ucrainei, în ultimul meci din Turul de Elită.
 Mijlocaşul Olimpiu Moruţan a deschis scorul în minutul 77, din apropiere, după o pasă primită din flancul stâng de la Claudiu Micovschi. După ce a înscris, fotbalistul de la FC Botoşani, care avea deja un cartonaş galben, şi-a scos tricoul, astfel că l-a primit şi pe cel de-al doilea şi a fost eliminat. Greşeală impardonabilă!

Din acel moment, ucrainenii au mai înscris de două ori, prin Oleksandr Safronov (84') şi Vitali Mykolenko (90+2').

 PROSPORTa titrat: „O nouă generaţie, acelaşi coşmar. România U19 a ratat calificarea la Euro, după două goluri primite în minutele 84 şi 90+2.”


P.S. În minutul 90+5, a fost eliminat şi Robert Neciu, tot pentru cumul de cartonaşe galbene.


Notă. La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, s-au calificat câştigătoarele celor şapte grupe din Turul de Elită. Pe lângă Ucraina şi ţara gazdă, Finlanda, au mai obţinut calificarea Norvegia, Anglia, Italia, Portugalia, Franţa şi Turcia. Naţionale precum Germania, Olanda, Polonia, Spania sau Danemarca au ratat accederea la turneul final.

Tragerea la sorţi pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai, în Vassa, Helsinki.

România: Vlad - Haruţ, Screciu, Dulca, Neciu - T. Băluţă, Lazăr (Merloi 88') - Moruţan, Dragomir, Măţan (Micovschi 63') - Sîntean (R. Moldoveanu 72'). Selecţioner: Adrian Boingiu.

                                                                                  C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu