luni, 26 martie 2018

Cronicarul sportiv Ion P. POP s-a dus la Ceruri!

Sunt atât de supărat! Mentorul şi prietenul meu: scriitorul, profesorul şi jurnalistul sportiv Ion P. Pop, adică "Domnul Basorelief" a fost condus pe ultimul drum.
Rămâne în memoria noastră cu câteva premiere naţionale şi judeţene: "Cea mai longevivă rubrică de sport din România", desigur că este vorba de "Basorelief" care apărea săptămânal, joia, în ziarul local"Graiul Maramureşului", cotidian pe care l-a slujit cu dragoste, credinţă şi respect peste patru decenii (pentru aceasta au venit ziariştii din capitală să scrie drspre dânsul în "Gazeta sporturilor"); a fost "portavocea" performanţei Maramureşului sportiv, realizând în premieră naţională o expoziţie cu afişele manifestărilor sportive din judeţ şi nu numai la Muzeul de Istorie; a fost cel mai tânăr director de şcoală la Ulmeni (la doar 24 de ani) din învăţământul maramureşean; a scris două cărţi de o valoare inestimabilă despre "Generaţia Mateianu" şi marii fotbalişti ai Maramureşului anilor 1980 şi "Diamant de Maramureş", adică despre Minaurul lui Lascăr Pănă şi echipa de vis a lui Maricel Voinea; a constituit cea mai puternică filială a Asociaţiei Presei Sportive din ţară, aducându-i aici, la Baia Mare pe Cristian Ţopescu şi Octavian Vintilă!
Acum, la despărţirea fizică de Ion P. Pop, ştiu şi sunt convins că s-a dus la o "şuetă" şi o cafea cu zaharină, cum comanda la O.J.T.)  să vorbească despre sport sau cât de rău o duc românii, cu bunii săi prieteni Mihai Mureşan şi Gheorghe Peter. 
Rămas bun, corifeu al presei sportive maramureşene! Condoleanţe fiicelor Loredana şi Ramona-Ioana şi soţiei Antonia!

P.S. Regret lipsa autorităţilor locale şi judeţene (comunicatele nu-i înlocuiesc la asemenea evenimente triste), a unor parlamentari maramureşeni, dar şi a celor  despre care, cu condeiul său iscusit de filolog, a scris de-a lungul timpului profesorul Ion P. Pop şi nu şi-au făcut timp să îi arate dragostea pentru ce a făcut pentru sportul maramureşean, transilvănean şi naţional!

                                                                                       Gelu DRAGOŞ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu