duminică, 18 iunie 2017

Artişti aniversaţi la Festivalul Ion Petreuş

Capitala folclorului românesc se mută în zilele de 21 şi 22 iunie în Baia Mare- În acest interval se va desfăşura Festivalul-concurs „Ion Petreuş”.
La competiţie s-au înscris 18 concurenţi din diferite colţuri ale ţării. Evenimentul este organizat pentru prima dată în colaborare cu emisiunea Tezaur Folcloric, astfel încât spectacolele vor fi transmise în direct de televiziunea română. În ambele zile vor exista şi momente aniversare. În 21 iunie va fi sărbătorit taragotistul Dumitru Dobrican care împlineşte 50 de ani de activitate artistică. Este cel mai fidel angajat al Ansamblului Folcloric naţional Transilvania. „De-a lungul timpului legăturile dintre oameni s-au format atât de puternice, sentimentale şi afective încât ne considerăm ca într-o familie. Unul dintre sărbătoriţi va fi Dumitru Dobrican. El a pregătit câteva momente deosebit de frumoase, profunde şi româneşti pentru public şi pentru telespectatori, deoarece va fi şi o emisiune-medalion aniversar pentru Dumitru Dobrican care a fost cel mai fidel angajat al acestei instituţii”, a spus directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.

 A doua zi, în 22 iunie, vor fi aniversaţi Florentina şi Petre Giurgi. „În partea a doua a concertului Tezaur folcloric din 22 iunie, le vom spune La mulţi ani Florentinei și Petre Giurgi pentru o viaţă închinată folclorului maramureşean. Florentina şi Petre Giurgi sărbătoresc în acest an 35 de ani de la debutul lor artistic care coincide şi cu cei 35 de ani de căsătorie”, a adăugat Iuliana Dăncuş. Fiecare dintre aniversaţi va avea invitaţi speciali. Astfel, publicul va avea bucuria reîntâlnirii cu interpreţi îndrăgiţi. Vor urca pe scenă:  Dumitru Fărcaş, Marius Ciprian Pop, Cristian Pomohaci, Alexandru Pugna, Radu Ciordaș, Gelu Voicu, Leontin Ciucur etc. Evenimentele vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la orele 18.00. Biletele se pot procura de la sediul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania de pe bld. Traian nr. 8.

Autor: Camelia TOCACI

Sursa: Graiul Maramureşului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu