luni, 26 iunie 2017

La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a fost semnat contractul de management al directorului Viorel Rusu

Un nou contract de management al directorului unei instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean Maramureș a fost semnat de președintele Gabriel Zetea. Este vorba despre contractul prof. Viorel Rusu, director al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
Referindu-se la proiectele muzeului pentru următorii patru ani de zile, acesta a arătat că strategia managerială pentru perioada 2017 – 2020 vizează realizarea misiunii muzeului de păstrare, dezvoltare, cercetare și promovare a patrimoniului cultural, în scopul cunoașterii și educării. ”La programele derulate până acum dorim să adăugăm unul nou, de marketing cultural, menit să răspundă mai bine nevoilor publicului în ceea ce privește discursul expozițional, comunicarea rezultatelor cercetării științifice, proiectele editoriale și educaționale derulate.
Prin urmare, activitățile concrete propuse au menirea de a complete oferta culturală de până acum cu noi expoziții, șantiere arheologice  și publicații, astfel încât istoria județului să fie mai bine cunoscută în context regional și național, un punct distinct reprezentându-l celebrarea Centenarului Marii Uniri. În proiectele asumate contăm, ca și până acum, pe sprijinul Consiliului Județean Maramureș, care a înscris protejarea și promovarea patrimoniului cultural între prioritățile sale strategice”, a arătat directorul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, Viorel Rusu.
Și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat faptul că, în anul 2018, instituția județeană pregătește manifestări ample dedicate Centenarului Marii Uniri, iar instituțiile de cultură din subordine gândesc din timp programele și proiectele culturale pentru ca evenimentul să fie foarte bine reliefat. ”Îi doresc mult succes directorului Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, Viorel Rusu și am convingerea că va implementa, cu foarte mare seriozitate, toate proiectele pe care instituția pe care o conduce le-a propus în proiectul de management. Îl felicit pentru rigurozitatea pe care a dovedit-o în prezentarea făcută în fața comisiei de verificare și îi urez mult succes în toate proiecte viitoare. Consiliul Județean Maramureș este și va fi un partener de nădejde al instituțiilor din subordine, asigurând tot suportul necesar pentru buna implementare a proiectelor”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea.


                                                                                                 CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu