miercuri, 21 iunie 2017

Liga Scriitorilor Maramureş a organizat prima Expoziţie de carte a autorilor ei !



 Miercuri, 21 iunie, ora 17,oo de „Ziua Soarelui” la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în Salonul artelor a avut loc o EXPOZIŢIE DE CARTE, organizată de Liga Scriitorilor Români, filiala Maramureş, preşedinte Carmena Băinţan. Manifestarea literară, la care au participat peste 20 de membri ai filialei maramureşene, a fost o reuşită şi datorită faptului că fiecare autor (de proză sau poezie) a prezentat povestea naşterii fiecărei cărţi.
A fost prima ediţie, aşa că emoţiile erau inerente. Cei mai prolifici scriitori de până acum ai filialei maramureşene se dovedesc a fi: Mihai Ganea, Milian Oros, Toma Gross Rocneanu, Aurelia Oancă şi Dragomir Ignat. Urmează o binemeritată vacanţă, până în septembrie, iar autorii prezenţi îşi pot duce la îndeplinire proiecte literare de care au făcut vorbire.

Concluzia acestei manifestări culturale a făcut-o cunoscuta eseistă Virginia Paraschiv, care a spus printre altele: „Modestia, valoarea intrinsecă, trăirile intense de azi, (de parcă acum aţi lansa cartea pentru publicul cititor), îmi întăreşte convingerea că nu sunteţi doar scriitori autohtoni ci scriitori în limba română, ai României întregi!”







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu