joi, 22 iunie 2017

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF)


 Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) va avea loc în perioada 28 iunie – 2 iulie 2017, în Bucureşti, la Sala Elvire Popesco, Institutul Francez din Bucuresti, Muzeul Țӑranului Romȃn, Sala Horia Bernea i Clubul Țӑranului.
Este organizat de Fundaţia culturală CHARTA în parteneriat cu CNC, Universitea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” și Institutul Cultural Român.
Este un festival competitiv, deschis cinematografului de artă, care încurajeazӑ cinematograful independent romȃnesc, european si internaţional, descoperӑ talente și promovează tineri realizatori de film. Promovează cu precӑdere filme care nu intră în circuitul cinematografelor din România, fiind un festival dedicat în primul rând tinerilor. Unul din punctele de originalitate și unicitate ale festivalului este dat de selecţia proiecţiilor, ce cuprinde filme care, cel mai adesea, nu ajung pe ecranele din România.
La gala de închidere a festivalului, care va avea loc pe data de 2 iulie 2017, Institutul Cultural Român acordă Marele Premiu - Grand Prix , Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul special al juriului.
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se afla sub patronajul Altetei Sale Regale, Prințul Radu.
Mai multe detalii despre festival, aici: http://b-iff.ro/en/


                                                                                              C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu