luni, 26 iunie 2017

INVITAŢIE USEM

 USEM invită la Poduri de Dor literare cu români de pretutindeni

Dragi colegi Vă salut cu bucuria definitivării Programului acțiunilor culturale ale Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova din perioada 30 iunie-3 iulie 2017 la Constanța, România. Dacă tot ne-am mobiliat să finalizăm munca de revizuire a Statutului USEM, prin alegerea, la ședința din 1 iulie a Adunării Generale a USEM, a unui Consiliu de Administrare extins de la 2, la 11 persoane și a altor organe de conducere, au apărut propuneri frumoase pentru o suită de sărbători românești literar-muzicale reunind români de pretudindeni. Invităm toată lumea bună, alături de noi, la feerice lansări de carte, la întrunirea membrilor de cenacluri și la o vorbă dulce, de la inimă la inimă! Echipa organizatorică din paradisiacul și istoricul oraș Constanța a depus o muncă titanică, pentru a ne crea condiții benefice întrunirilor noastre multașteptate. Mulțumiri reînnoite neobosiților colegi de la USEM, constănțenii: Vasilica Mitrea, Aurel Lăzăroiu, Olga Duțu! În fapt, întreaga echipă a USEM, supranumită Uniunea scriitorilor celor două Maluri ale Prutului susține un frumos examen de curaj, creativitate, armonie, solidaritate, unitate și devotament idealurilor democratice și unioniste.
Așadar, ne propunem să consolidăm Podurile de Dor între Malurile de Prut, chiar pe litoralul Mării Negre :) :
Joi, 29 iunie
ora 22:00, Autogara de Sud - deplasarea Delegației USEM la Constanța (22 persoane), cu autocarul de bază al cursei regulate Chișinău-Constanța.
Vineri, 30 iunie 
ora 8.00 - cazarea Delegației din Basarabia și a celei de peste Prut, la Colegiul Tehnic „Tomis”(CT) din Cartierul Tomis 2, or. Constanța, amplasat pe Bulevardul Tomis, Nr 153, lângă Parcul Tomis.
ora 8:30, CT - dejunul frățesc al colegilor de la USEM, împreună cu prietenii din orașul Constanța, reprezentanți ai vieții literare științifice, culturale a regiunii.
ora 12:00, CT - prânzul: 24 de persoane din Basarabia și o parte dintre cele 18 persoane de peste Prut, solicitante de cazare.
ora 18:00, CT - cina în echipă, cu prieteni constănțeni invitați
Sâmbătă, 1 iulie
ora 8:00-8:30 - continuarea cazării Delegaților de peste Prut, în total - 18 persoane.
ora 10:00, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Filiala Constanța (MMN) - Dublă lansare de carte cu autoare de la USEM. Poeta Iulia Tănase (Yulia Tanas) de la Edineț lansează cartea de fabule, editată recent. Floarea Dimian (USEM) de la Buzău, așteaptă apariția noului său volum de poeme, către acele zile.
ora 14.00-17:30 (MMN) - ședința Adunării Generale a USEM, cu următoarea ordine a zilei:
1. Raportul anual de activitate​ a USEM. Raportor - Diana Zlatan, președintele organizației; 
2. Alegerea organelor de conducere, prevăzute în noua variantă a Statutului USEM, pentru aprobarea acestuia la Ministerul Justiției; 
3. Diverse.
Raportul anual de activitate va finaliza cu o surpriză editorială, care va fi prezentată timp de 15 minute: Volumul ,,POEZII ÎNGEMĂNATE", creat și tipărit concomitent, pe ambele Maluri ale Prutului. Autori - doi colegi cu talente în mai multe domenii și care au pus bazele USEM, doi patrioți unioniști: Mihaela Ciubotariu de la Botoșani și Victor Cobzac de la Chișinău.
Ora 18:00-18:30, CT - cina
19.00-23:00, Plaja „Trei Papuci”, Terasa „ZOOM BEACH” de pe faleză. - Cenaclul Literar Mihail Sadoveanu din or. Constanța. cu Cenaclul literar al USEM „Valentina Graur Lazarencu", desfășoară Întâlnirea de lucru comună „SE VARSĂ POEZIA-N MARE”. Moderatori - Aurel Lăzăroiu, Președintele Cenaclului-gazdă și Diana Ciugureanu-Zlatan.
23:00 - 4:00, CT - Întâmpinarea zorilor
Duminică, 2 iulie
ora 10:00 - lansarea a 5 apariții editoriale: 
Plasa unei iluzii / Net of an illusion (ediție bilingvă rom-engl.) și Dincolo de lumina timpului/ Beyond the light of time (ediție bilingvă rom-engl.), autoare - Tatiana Dabija, USEM. Cea de-a treia bijuterie editoriala este Albumul de pictură PRIETENII MEI ANIMAȚI de fiica poetei, tânărul artist plastic, Maria-Cristina Dabija, absolventă a Liceului ,,Mihai Viteazul" din Chișinău, promoția 2017. Moderatoare - Lenuș Lungu, USEM.
Amintim că noul volum de poeme „Dincolo de lumina timpului" a fost editat gratuit, în cadrul proiectului personal al colegei noastre, poeta și editoarea Lenuș Lungu de la Constanța, căreia îi reiterăm recunoștința pentru contribuția la prosperarea organiației noastre.
Surprizele din partea Elena Volcinschi, USEM, sunt două antologii literare, pe care le-a îngrijit cu dragoste și pentru tinere talente din Basarabia, cum ar fi Dumitru Alexandrov, elev la Gimnaziul „Toma Istrati" din s. Răciula, r. Călărași. Iată titlurile: SUBLIMUL DRUM AL TINERELOR SLOVE și RECURS PENTRU COPILĂRIE​.
12:00,CT - prânzul
14:30 - Dublă lansare de carte cu autorii de peste Prut: Mariana Moga și Cristian Mocanu, poeți de la USEM. Invitați de Onoare: Emilia Dabu, USR, și Ana Ardeleanu, USEM. Moderator: Dorel Vidrașcu, membru al USEM și un legendar animator de cenacluri;
Luni, 3 iulie
ora 10:00, CT - Dublă prezentare​ de carte: 
Romanul de succes „Marina și marea", semnat de constănțeanca Vasilica Mitrea, USEM. Moderatoare - Olga Duțu, USEM.
Volumul de poezie „Lăcrimează-n dor amurgul", autoare - Veronica Pirlea-Conovali, USEM.
După acest eveniment literar, avem program liber sau încercăm să mergem în excursie prin orașul Constanța.
Ora 20:00, Autogara Constanța - Deplasarea pe 24 de locuri rezervate pentru Delegația din Basarabia, cu autocarul de bază al cursei regulate Constanța - Chișinău.
Sănătate și Doamne, ajută! 

Cu aleasă prețuire, 
DIANA CIUGUREANU ZLATAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu