vineri, 23 iunie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ


26 IUNIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ŞI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI - Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, la nivel naţional, duminică, 25 iunie a.c., o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
În calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice din domeniul reducerii cererii si ofertei de droguri, ANA, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog județene, va implementa campania naţională „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei generale (15 – 64 ani), în legătură cu factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri, corelativ cu promovarea alternativelor sănătoase de viaţă, în special a celor cultural-sportive.
 Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.




 În municipiul Baia Mare, în 25.06.2017 în intervalul orar 14:00 - 20.00, tinerii şi părinţii sunt aşteptaţi în Parcul Regina Maria, la ciupercă, pentru participarea la activităţi care au ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos – oferirea de alternative pentru consumul de droguri. Pe toată durata evenimentului, echipa de specialişti CPECA Maramureş şi voluntarii antidrog vă aşteaptă la standul informativ, pentru discuţii privind problematica consumului şi traficului ilicit de droguri.
Programul detaliat al activităților este următorul:
14:00-20:00 – Biblioteca în aer liber
14:00-19:00 – Colorează-ți viața altfel
17:00-17:15 – Concert Voluntari DEIS
17:15-17:45 -  Jam session
18:00-18:30 – Electric Show
18:30-19:00 – Jam session
19:00-20:00 – Concert Creative Band Production
 
              Activităţile se vor desfăşura cu sprijinul următorilor parteneri: Primăria Municipiului Baia Mare, Asociaţia pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere - DEIS Baia Mare, Creative Band, Clubul Interact Baia Mare și Asociația Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare.

***

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.
An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.
Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG MARAMUREŞ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu