duminică, 18 iunie 2017

Cum au dispărut 10 mari scriitori ai umanităţii...

 
1.Eschil
 Dacă apocrifele nu ne mint, marele autor de tragedii greceşti ar  fi avut parte  de un sfârşit cel puţin hilar.  Se spune că Eschil se plimba  liniştit  prin Sicilia, când a fost lovit  fix  in moalele capului de  o broască ţestoasă căzută  din ghearele unui  vultur!
 2.Christopher Marlowe
Din perioada elisabetană, dramaturgul englez Marlowe era un spirit polemic. Pofta de ceartă şi dragostea  pentru alcool i-au adus sfârşitul. Dramaturgul a fost  înjunghiat în burtă de un bun  amic, după ce petrecuseră o  seară întreagă, adresându-şi la beţie tot felul de insulte!
 3.Percy Shelley
 Autorul  poemului „Prometeu descătuşat” a murit înecat în  Golful Spezia şi  a fost incinerat
 câteva săptămâni mai târziu, când apele i-au adus trupul la mal. Aparent, nimic neobișnuit.
Ceea ce puţină lume ştie este că trupul lui Shelley a ars, dar  inima… nu.  Scriitorul  suferea de o boală care a produs calcifierea  muşchiului, motiv pentru care acesta a refuzat să ia foc! Inima sa a fost păstrată multă vreme într-un  borcan, în biroul soţiei sale, Mary Shelley.
4.Francis Bacon
 Scriitor englez de felul lui, era un mare gurmand şi avea convingerea că,  dacă umpli un fazan cu zăpadă, ai toate toate şansele să-i păstrezi carnea proaspătă pentru mai multă vreme.  Aşa că a umblat brambura prin zăpadă o  zi întreagă, cu fazanul după el. S-a  îmbolnăvit de pneumonie şi, câteva  zile mai târziu, a murit!
5.Tennesse Williams
 Pe el îl ştiţi probabil din  „Pisica pe acoperişul fierbinte” şi „Un  tramvai numit dorinţă”, două piese de teatru celebre, ce au dat naştere unor  ecranizări cinematografice nu mai puţin celebre.  Williams era narcoman, alcoolic şi un fumător  înrăit.  A trăit 71 de ani, după care a murit înecat. Nu cu apă, nici cu pastile, ci cu capacul de la tubul său de pilule!
 6.Edgar Allan Poe
 Nimeni nu ştie ce s-a  întâmplat cu Poe. A fost găsit într-o noapte, zăcând semi-conştient pe o  stradă din Baltimore, îmbrăcat în nişte haine  care nu-i aparţineau. A fost dus la  spital, dar a murit 7 zile mai târziu. Avea 40 de ani. Era unul dintre cei mai mari poeţi americani.
 7.Mark Twain
 S-a născut în 1835, odată cu  apariţia cometei Halley. Şi a murit în 1910, tot odată cu ea. Pe 21 aprilie, când  Halley se afla cel mai aproape de  Pământ, Mark Twain a suferit un atac  de cord, în urma căruia a  murit.
 8.Daniel Defoe
 Om cu multe datorii, scriitorul  american a murit în mod misterios, în timp ce încerca să se ascundă de nişte  cămătari insistenţi. Cotlonul întunecos  în care s-a ascuns era foarte  strâmt  şi lipsit de aerisire, aşa că scriitorul, înţepenit acolo, nu a mai  putut ieşi afară şi a murit  asfixiat.
9.Virginia Woolf
 S-a luptat o viaţă cu depresia şi  n-a rezistat decât până la vârsta de 59  de ani. Copleşită de dezastrele  produse de cel de-al doilea Război Mondial  şi nemulţumită de întreaga ei  operă, Virginia şi-a umplut buzunarele cu  pietre şi a intrat în râul Ouse, în care s-a înnecat, de bună voie.
 10.Ernest Hemingway
 Înainte să moară, Hemingway a avut  parte de două evenimente, cu totul ieşite din comun. Avionul în care se afla, pe timpul unei călătorii în Africa, s-a  prăbuşit în  junglă. Iar la întoarcere, cel de al doilea  avion, trimis pe urmele  supravieţuitorilor şi în care se afla.… s-a  prăbuşit şi el! Heminguay şi-a petrecut ultimii ani de viaţă suportând  nişte dureri crunte. Atunci când i-a
 fost afectată  memoria într-atât de  mult, încât nu mai era capabil să scrie, a preferat să... se împuşte în cap cu pistolul pe care-l deţinea legal.

                                                                                                   C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu