miercuri, 18 iulie 2018

Oaspeţi din Ungaria la pictoriţa Elisabeta Pietra Veress

Un mic grup înflăcărat sosit la Cavnic  din Ungaria pentru a vizita meleagurile de sub poalele Gutinului și a se isnpira în preajma pictoriței Elisabeta Pietra Veress. Cei șapte sunt veniți din Câmpia Panonică, de la Szentes. Monor și Budapesta.  Nu este de mirare deci, că peisajele din Cavnic le fac o impresie deosebită. Toți au fost elevii Școlii de Arte din Budapesta și de atunci au rămas iubitorii picturilor dar au rămas și prieteni dragi.  De mai multe ori au organizat zile comune de creație. Anul trecut pe marginea lacului Balaton au participat la o tabără de pictură, unde a fost prezentă și prietena lor din Cavnic. Acolo s-au cunoscut cu Elisabeta și cu aceată ocazie le transmit mulțumiri pentru ospitalitatea oferită.
Au venit aici cu mare plăcere, cunoscând tradiția locului, deoarece de 13 ani organizează întâlniri pentru artiști plastici, unde participă de multe ori și oaspeți din Ungaria.
Au venit împreună cu Asociația ”Legătura” din Szentes, la Pensiunea Elisabeta și mult stimatul Tibor, renumit pentru practicarea gastronomiei specifice. Prin ei ajung să cunoască zilele cotidiene ale oamenilor de aici,  admiră frumusețile ținuturilor și ajung la anumite locuri, unde se pot inspira pentru creația lucrărilor lor.
Peisajele admiratoare dau naștere unor lucrări de pictură, cu multiple posibilități și cu oglindirea unor stiluri folosite. Am îndrăgit clăile cu florile câmpului, casele vechi tărănești, biserici, imaginile Gutinului.
În timpul muncii comune, lucrările se nasc cu voie bună, iar la sfârșitul taberei le prezentăm acestea într-o expoziție comună.
Încărcați cu entuziasm, cu creativitate însuflețită ne aducem aminte de aceste zile și trăim cu speranța ca în viitor din nou putem fi oaspeții familiei Veress. Vă mulțumim mult Elisabeta și Tibor.
Cei care am fost la evenimetul neuitat:
Participanți:
Elisabeta Pietra Veress
Szabados Natália
Almási Jánosné
Árok Zoltán
Kőrösi Árpád
Keller Teréz
Tímár Irén
N. Sebestyén Katalin 


                                                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu