luni, 6 august 2012

Halal imparţialitate!


            Incapabilă să dea un verdict tranşant în legătură cu validitatea sau invaliditatea referendumului (cu toate că prin neatingerea cvorumului, invaliditatea acestuia este vizibilă chiar şi pentru marţieni), Curtea Constituţională a dat astăzi, 2 august, un răspuns memorabil: Hotărârea definitivă va fi pronunţată pe 12 septembrie, adică după ce totalitatea crizelor care macină România îi vor aduce pe majoritatea românilor la disperare! Păi bine, tovarăşi judecători, dacă referendumul s-a derulat după liste inexacte sau măsluite, voi acuma v-aţi trezit? Mai departe. Aceste liste n-au fost impuse de Băsescu şi oamenii lui, ci v-au fost prezentate ca fiind indiscutabile chiar de oamenii actualei puteri. Doar după ele au fost organizate şi alegerile locale din 10 iunie. Iar atunci n-a comentat nimeni nimic, întrucât USL a câştigat. Fiţi convinşi că nici acuma bolşevicii din USL n-ar fi comentat dacă pragul impus de 50%+1 era cel puţin atins. Cu atât mai mult dacă era copios depăşit – le-ar fi râs tuturor în nas, în primul rând celor care ar fi atras atenţia asupra imenselor fraude comise la această mizerie de referendum. Dar pe-atunci (la începutul referendumului) nedemnilor tovarăşi ai lui Iliescu şi Năstase li se părea un un scor lesne de atins. Căci ei porneau la drum cu ura în creştere împotriva lui Băsescu şi li se părea de la sine înţeles ca toţi alegătorii români, după intensa intoxicare de la Antene, să fie încercaţi de sentimente asemănătoare. Sigur că acuma se simt ruşinaţi nevoie mare. Rezultatul referendumului măsluit şi terfelit după întreaga lor capacitate, le-a dovedit negru pe alb că socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi că ei, cu mijloacele de intoxicare şi fraudare puse la dispoziţie de secolul 21, nu se ridică nici măcar la nivelul predecesorilor lor din 1946. De unde ieşirea la rampă a lui Ion Ilici şi a tovarăşilor de la Vocea Rusiei, care se cheamă reproşuri în regulă la adresa nedestoiniciei usl-iştilor – “Măi, voi nici să furaţi după canoanele marxist-leniniste încă n-aţi învăţat…” Ar fi prea de tot ca nici Estul să nu mai vrea să audă de ei…    
            Este clar că prin Curtea Constituţională se urmăreşte schimbarea din mers a regulilor jocului. Prudenţi din punct de vedere politic (că, de, şi ei sunt oameni!), aceşti judecători nu s-au pronunţat ferm nici în cazul acuzaţiilor aduse lui Băsescu de adversarii săi politici, cum că acesta ar fi încălcat grav Constituţia. Şi atunci au scăldat-o, neîndrăznind sau poate că nevroind să îndrăznească să spună lucrurilor pe nume…
             Acuma recurg la nedemna armă a tărăgănării, iar prin aceasta pur şi simplu îşi insultă colegii de la Biroul Electoral Central (BEC), care - se ştie - au lucrat cu cifrele comunicate la începutul referendumului de Ministerul Administraţiei şi Internelor (peste 18 milioane de alegători înscrişi în listele permanente). Ori MAI este un minister, mai exact două ministere ale actualului guvern...Păi dacă ipochimenii de la Curtea Constituţională tot au de gând să clarifice apele tulburi ale referendumului (nu mai vorbesc de viteza cu care el a fost demarat şi de cheltuiala absolut inutilă cu această joacă de-a democraţia), atunci ar face bine să ne spună până pe 12 septembrie şi câte voturi s-au furat de catre USL şi acoliţii săi. Însă nu cred că asemenea gânduri nobile le-au trecut prin căpăţâni acestor "imparţiali", ce-şi urmăresc partea lor consistentă de interese, chiar în pofida instabilităţii politice pe care o prelungesc, atribuind hotărârii lor de râsul curcilor un penibil blazon constituţional. Ruşine, nestimabililor!
            P.S.Cine mai poate să creadă în separaţia reală a puterilor din statul român, când este evident că puterea legislativă şi cea executivă şi-au unit forţele pentru a veni de hac justiţiei?! Iar actualii membri ai Curţii Constituţionale, mai degrabă oameni politici decât judecători, prin hotărârile pe care le iau, le pun magistraţilor pistolul în mână pentru a lua parte la sinistra ruletă rusească.
            Concluzia se impune de la sine. Numai bunul Dumnezeu ştie cum şi când va ieşi România din această tevatură cu iz sinucigaş. Dar dacă va ieşi vreodată, atunci este necesar ca măcar judecătorii de la Curtea Constituţională să fie aleşi pe buletine de vot pentru o perioadă de maximum cinci ani, nicidecum să fie impuşi prin vrerea polticienilor căţăraţi conjunctural la putere.

                                                                                   George PETROVAI
                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu