vineri, 17 august 2012

55.000 de persoane sărace din Maramureş vor primi alimente de la stat


 Campania socială de ajutorare cu alimente a persoanelor cu venituri modeste din România continuă şi în acest an. Se pare că sărăcia din ţara noastră nu se diminuează, ba dimpotrivă se adânceşte. La câte crize suportă România nici nu mă mir! Colac peste pupăză a mai venit şi blestemata aceasta de secetă!
         Anul acesta, începând din luna septembrie, în Maramureş, aproximativ 55.000 de cetăţeni vor beneficia de aceste ajutoare din partea statului; am spus „aproximativ” deoarece încă nu se ştie care este populaţia exactă în România anului 2012, başca după un recensământ costisitor şi...inutil dar pe bani europeni.
      Astfel, potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş,  şomerii, pensionarii şi persoanele cu handicap vor primi în total 2400 de tone de produse alimentare neperisabile.
         Valoarea unui pachet este de 118 lei pe persoană, mai mare decât anul trecut când pentru un beneficiar a fost alocată suma de 105 lei. Se apropie alegerile parlamentare, nu credeţi?!
Anul trecut, un beneficiar a primit 36 kg de produse de bază, mai exact făină albă, făină de mălai-extra, paste făinoase, orez, lapte praf şi biscuiţi.
Distribuirea ajutoarelor se va face ca şi în anii trecuţi de către primării.

                                                                              Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu