sâmbătă, 22 iunie 2013

Antrenorul Ioan Onciu este artizanul promovării echipei FC Municipal în Liga a III-a!

Echipa FCM Baia Mare a promovat în Liga a III-a după ce a învins în meci de baraj pe campioana judeţului Bistriţa Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului cu un sec 5-0 ( 3-0 )!
      Asociaţia Sportivă FC Municipal Baia Mare s-a înfiinţat în august 2012, fiind înscrisă în Seria Sud a Ligii a IV-a, Maramureş având ca obiectiv promovarea în Liga a III-a şi mai departe în Liga a II-a şi de ce nu, promovarea în Liga I în amintirea vremurilor bune cu Viorel Mateianu la timonă când „minerii” băimăreni cochetau cu locurile fruntaşe din Divizia „A” şi cupele europene!
      Artizanul acestor izbânzi cu tinerii fotbalişti de la FC Municipal este nimeni altul decât profesorul IOAN ONCIU (foto) iar informaţii despre Domnia sa am cerut la fostul coleg de clasă şi jucător al „meşterului”cu ani în urmă, Claudiu Samir Cîmpan, care mi-a declarat: „În primul rând domn profesor Onciu este un foarte bun pedagog iar asta a dovedit-o de-a lungul anilor când era profesor de educaţie fizică şi sport, specialitatea fotbal la Grup Sportiv Şcolar. Îi place disciplina şi sinceritatea jucătorilor. De-a lungul timpului a format jucători extraordinari numai dacă mă gândesc la Romică Buia, Cristian China, Demarcek, Cristea, Stzentel, ş-a. Consider că va face treabă bună şi la FC Municipal dacă vor fi bani, dar la ce se întâmplă acum la Primăria Baia Mare cu atâtea controale de la DNA am temeri că proiectul NU  va fi finalizat iar de pierdut vor avea din nou microbiştii băimăreni dornici de fotbal de calitate.”
      Iată la final şi formula de echipă care au învins la baraj: Danciu – Giurgiu, Hodor, Toma (Iaţu), Gherman, Balmoş, (Ignat),Vanca (Lazăr), Ernst, Răduneaţă, Feraru (Ardeleanu), Moldovan. Rezerve: Lovasz, Brata şi Szentlaszloy. Antrenori: Ioan Onciu – principal, Dorin Toma şi Cristian Bogdan – secunzi, Vasile Feher – antrenor cu portarii.
       Felicitări tuturor şi succes pe mai departe!


                                                                                Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu