joi, 1 august 2013

Gheorghe Covaciu s-a reîntors la marea lui dragoste - Minaur Baia Mare!

Cu bucurie vă semnalăm faptul că fostul mare jucător GHEORGHE COVACIU (foto) s-a întors în oraşul unde a avut cele mai mari performanţe ca sportiv cu „Minaur – Diamant de Maramureş” ca să-l parafrazez pe marele cronicar sportiv Ion P. Pop căruia îi dorim sănătate.
     În noua calitate, de antrenor principal la nou promovata în Liga I - HCM Minaur, a început cu un cantonament de o săptămână în staţiunea „Izvoare” în care s-a axat pe pregătirea fizică a tinerilor handbalişti.
     Artizanul venirii lui Covaciu la HCM Minaur este primarul Cătălin Cherecheş care l-a ofertat încă din iarna trecută. Noi îi dorim mult succes antrenorului Gheorghe Covaciu, să menţină echipa în Liga I şi să aducă spectatorii în Polivalentă, aşa cum o făcea pe vremea lui, dar şi a lui Maricel Voinea, a lui Boroş, Flangea, Marta, Porumb sau Mironiuc.
   Pentru cei tineri să spunem că domnul Gheorghe Covaciu s-a născut în 1957, în Buzău, a ajuns la HC Minaur în 1980, iar cu echipa băimăreană a obţinut  două Cupe EHF ( în 1985, 1988), antrenor inegalabilul Lascăr Pană. A adunat circa 90 de selecţii pentru echipa naţională a României cu care a câştigat în 1984, la Los Angeles, medalia de bronz la Jocurile Olimpice. Dupa ce a plecat de la Minaur Baia Mare a mai evoluat pentru echipe de top din Portugalia şi Germania.Ultima dată a antrenat  la „U” Jolidon Cluj Napoca cu care a câştigat 3 titluri de vicecampioană a României şi a jucat finala Challenge Cup în sezonul 2006-2007.
      Succes domnule Gheorghe Covaciu! Succes Minaur Baia Mare! Suporterii maramureşeni au mari aşteptări de la voi!

                                                                 Gelu DRAGOŞ, membru APS


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu