miercuri, 28 august 2013

Se vor reorganiza eficient vreodată instituţiile de cultură maramureşene?!


În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş, preşedinte Zamfir Ciceu, din data de 28 august 2013, s-a discutat faptul că mai multe instituţii culturale ( muzee, Biblioteca Judeţeană, Ansamblul Naţional „Transilvania”, Centrul de Valorificare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, etc ) ar putea fi comasate, restructurate sau chiar ar putea dispărea.
        Pentru a avea loc acest lucru, consilierii judeţeni prin vocea dl. Nicolae Bindiu au cerut rapoartele de activitate pentru a vedea „performanţa managerială şi activitatea instituţiilor vizate”. În acest sens s-a propus ca la viitoarele şedinţe de CJ MM să prezinte aceste rapoarte câte două instituţii, pentru început Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”şi revistele literare „Familia Română” şi „Nord Literar”.
        Reamintim faptul că de câţiva ani se tot vorbeşte de o comasare a acestor instituţii pentru a economisi bani la bugetul judeţean, iar managerul general să fie dr. Ioan Marchiş, şeful culturii maramureşene. Cum însă şi aici orgoliile sunt mari iar funcţia de director dă bine oricărui CV şi în special ... pe statul de plată, acest lucru nu s-a mai realizat. În final şi la urma urmei mai uşor pot dispărea câteva reviste literare sau evenimente de anvergură a Maramureşului cultural decât nişte funcţii de bugetari bine plătite.



                                                                        Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu