marți, 27 august 2013

Remember. Ziaristul Gheorghe PETER a coordonat peste 800 de apariţii la Pagina „Justiţia” în „Graiul Maramureşului”

Ne apropiem cu paşi repezi de data de 11 septembrie, zi în care imensul trup al ziaristului Gheorghe Peter, cu suflet de copil, a rămas fără suflare, lasând în urmă o soţie, un fiu, o noră şi un nepoţel îndureraţi. Plus familia din Sighetu Marmaţiei, acolo unde a şi fost înmormântat, prieteni, colegi şi mii de cititori ai lui.
     Pe la început de august, mai exact în 7 august 2013, în ziarul local „Graiul Maramureşului” a apărut pagina „Justiţia” cu numărul 1100, ne spune fostul lui coleg şi prieten, Mihai Popan.      Cu altruismu-i înnăscut, Mihai recunoaşte că peste 800 de apariţii i se datorează marelui dispărut, Ghiţă Peter.
        Ziaristul, prietenul, omul de vastă cultură Gheorghe Peter rămâne unul dintre cei mai verticali ziarişti maramureşeni pe care i-am cunoscut vreodată. Este omul care m-a îndrumat în această carieră, jurnalismul, mi-a oferit ajutor la lucrarea mea de licenţă şi ţineam mult la Domnia Sa, probabil şi fiindcă ştiam că la bază este învăţător cu patalama – Liceul pedagogic Sighetu Marmaţiei, unde a fost şef de promoţie.
        Dumnezeu să-l odihnească în pace! El rămâne pentru întotdeauna viu în inimile noastre!


                                                                              Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu