marți, 27 august 2013

EXPOZIŢIA OMAGIALĂ „80 DE ANI DE LA NAŞTEREA POETULUI NICHITA STĂNESCU”

Cu ocazia sărbătorii Zilei Limbii Române, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău, în colaborare cu Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, va inaugura Expoziţia „Nichita Stănescu - 80 de ani de la naştere" la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, Republica Moldova. Expoziţia a fost deschisă în data de 2 aprilie 2013 la Biblioteca Naţională a Republicii Moldovei din Chişinău.

Proiectul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române şi Radio România Cultural, propune publicului din Republica Moldova o călătorie în lumea poetică a lui Nichita Stănescu, cel care a spus "Limba română este patria mea!", prin intermediul unei expoziţii de fotografie şi poezie, oferite de criticul Ioan Cristescu şi de artistul Mircia Dumitrescu.

Totodată, acest proiect este parte a unei acţiuni sincronizate la nivelul întregii reţele de institute culturale, în vederea promovării marilor valori ale culturii române. În cursul anului 2013, ICR va coordona o serie de evenimente dedicate aniversării a 80 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu, laureat al premiului Herder şi al Cununei de Aur a Poeziei la Festivalul Internaţional de la Struga, unul dintre cei mai importanţi şi inovatori scriitori români ai secolului al XX-lea.

Cu această ocazie Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" oferă Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo" din Bălţi o valoroasă donaţie de carte, compusă din lucrări fundamentale de istorie, literatură şi artă.


http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=10287:expoziia-omagial-80-de-ani-de-la-naterea-poetului-nichita-stnescu&catid=53:eveniment&Itemid=77

                                                                                    g.d.l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu