miercuri, 26 februarie 2014

Comunicat de presă (1) Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş

Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian a convocat miercuri, 26.02.2014 o întâlnire cu instituţiile responsabile în vederea inventarierii problemelor ce pot afecta siguranţa traficului rutier pe DN 18, zona Gutâi.
            La discuţii au luat parte reprezentanţii firmei AKTOR - proiectantul şi executantul lucrărilor de reabilitare pe DN18 pe tronsonul Baia Sprie - Sighetu  Marmaţiei , ai firmei Egnatia Odos SA - consultantul pe lucrare,  ai Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “ Gheorghe Pop de Băseşti “ Maramureş , şeful de district  Baia Sprie şi cel al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale – secţia Baia Mare.
            O problema stringentă o reprezintă desprinderea unor blocuri de piatră şi a unor bolovani pe D.N. 18, situaţie analizată în data de 22.02.2014 în teren de o echipa mixtă din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.  În acest sens, au fost  identificate zonele vulnerabile, au fost semnalizate corespunzător şi urmează a se acţiona în cel mai scurt timp, în vederea asigurării siguranţei traficului rutier.
            De asemenea, s-a discutat cu consultantul şi proiectantul lucrării de reabilitare de DN 18 despre  eventualele lărgiri de drum
( refugii)  şi montarea unor parapeţi de piatră în zona Gutâi.
            Prefectul Anton Rohian a solicitat începerea lucrărilor la începutul lunii martie, dacă vremea o va permite: “ Doresc să începeţi lucrările cât mai repede posibil. Tronsonul  Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei este prioritar  pentru anul 2014, de aceea trebuie să acţionăm cu profesionalism, să nu tergiversăm lucrurile şi vă asigur ca  va veni şi finanţarea. De  asemenea, trebuie să identificăm şi eventualele costuri suplimentare, să avem în vedere siguranţa circulaţiei pe Gutâi, astfel încât  lucrarea să fie una de referinţă.”
             De cealaltă parte, reprezentanţii firmei AKTOR au dat asigurări că  a fost emis  deja un grafic de lucrări pentru perioada 2014-2015, că sunt pregătiţi să demareze reabilitarea DN 18, însă este foarte  importantă intenţia de finanţare.


                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu