joi, 20 februarie 2014

Evaluare Nationala 2014: Subiecte Simulare Matematică

Elevii de clasa a VIII-a au participat miercuri, 19 februarie 2014,  la simularea probei de matematica, pentru Evaluarea Nationala, la doar o zi dupa ce au trecut de proba la Limba si literatura romana.         
Elevii care au participat la simularea probei de matematica au primit trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinte, prin care vor fi evaluate cunostintele dobandite in timpul gimnaziului.

Primii candidatii care au iesit de la simularea la Matematica spun ca primele subiecte, adica cele de algebra, au fost foarte usoare, insa subiectul de geometrie le-a ridicat probleme.

In ceea ce priveste subiectele de la Matematica, profesoara Clarisa Cavachi, de la Colegiul National „George Cosbuc” din Capitala, aminteste ca in ultimii ani subiectele de la simulari au fost mai grele decat cele de la examen. Ea ii sfatuieste pe elevi sa invete ce au in programa, sa isi pastreze cumpatul in ziua testarii si sa abordeze totul ca pe un examen adevarat.

Examenul a inceput la ora 9:00 si s-a incheiat la ora 11:00, fiecare sala de examen fiind dotata cu camere de supraveghere.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute in catalog.

Examenul propriu-zis de EVALUARE NATIONALA 2014 incepe pe 23 iunie 2014. Rezultatele la examenul de la finalul clasei a VIII-a reprezinta 75% din media de admitere la liceu, restul de 25% fiind completat de media din gimnaziu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu