miercuri, 26 februarie 2014

Comunicat de presă (2) Instituţia Prefectului judeţul Maramureş

Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian a convocat miercuri, 26.02.2014 o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor responsabile cu privire la gestionarea  exploatărilor  miniere din judeţul nostru. Intâlnirea vine  şi ca urmare a deversării în râul Săsar a unor ape de mină , eveniment produs în  cursul zilei de marţi, 25.02.2014.
            La discuţii au participat reprezentanţii CNMPN Remin SA, ai Conversmin şi ai I.S.U Maramureş.
            In calitate de preşedinte  al Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Anton Rohian a solicitat o gestionare atentă a exploatărilor miniere  din judeţ pentru evitarea problemelor: “ E necesară o activitate  de evaluare  a acestor perimetre, care pot duce la producerea unor evenimente nedorite. Trebuie să existe chiar şi în perimetrele miniere închise persoane care să  anunţe în timp util producerea unor  situaţii de urgenţă.”
            Reprezentanţii Remin  au arătat că problema producerii unor astfel de situaţii nedorite  are la baza lipsa finanţării. Se cunoaşte faptul că nu sunt bani pentru închiderea perimetrelor miniere, sau pentru rezolvarea situaţiei în ce priveşte evacuarea  apelor de mina în zona Şuior- Cavnic- Baia Sprie. Din acelasi motiv nu pot fii angajate persoane care să supravegheze aceste zone, ori să anunţe  de urgenţă producerea unor evenimente nedorite.
            Prefectul Anton Rohian  a solicitat   în acest sens întocmirea unor hărţi cu punctele vulnerabile la nivel de judeţ pentru a se  acţiona în mod eficient, precum şi constituirea unei  echipe tehnice de lucru pentru expertizarea  zonelor problematice.
           

             


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu