luni, 24 februarie 2014

Comunicat de presă senator Sorin Marius Bota

Vizita Ministrului Agriculturii în Maramureş


Profitând de prezenţa Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, în Maramureş, senatorul PSD, Sorin Bota, a ridicat problema impozitării utilajelor agricole (tractoare şi combine), de către unele administraţii locale care confundă tractoarele înmatriculate ce îndeplinesc rolul de mijloc de transport cu cele care sunt folosite exclusiv în activitatea agricolă şi care, practic, au rol de mijloace de producţie. Ministrul s-a arătat surprins de faptul că există asemenea interpretări la nivel local şi a propus ca împreună cu cei din ministerul de finanţe să analizăm această situaţie în vederea elaborării unui act normativ pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple.
Senatorul maramureşean a mai ridicat o problemă identificată în regiunea de nord-vest, referitoare la importurile de ouă şi lapte din ţările UE, vecine ţării noastre, specificând faptul că  multe dintre aceste produse nu sunt conforme, însă sunt comercializate ca fiind conforme. În vederea reglementării acestei situaţii, ministrul a propus întărirea controlului sanitar-veterinar şi fiscal pentru a combate concurenţa neloială exercitată de aceste produse neconforme de pe piaţă.
 O altă problemă identificată de senatorul Sorin Bota a fost cea referitoare la inexistenţa în cadrul actualelor ghiduri pentru accesarea fondurilor europene, a proiectelor distincte în vederea înfiinţării sistemelor de irigaţii. „În zona noastră nu există foste sisteme de irigaţii care să poată beneficia de programul actual de modernizare a sistemelor de irigaţii, iar în acest sens se impune introducerea în noile ghiduri de accesare a fondurilor europene, proiecte distincte de înfiinţare a sistemelor de irigaţii,” a punctat senatorul Sorin Bota.



                                        Cabinetul senatorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu