luni, 30 martie 2015

Cinci lucruri pe care si le doresc profesorii de la parinti !

Cresterea si educatia unui copil inseamna un efort imens din partea parintilor, rabdare si echilibru. Nu ne putem astepta ca invatatorul sau alti profesori sa fie singurii care ne educa si ne formeaza copiii.
De-a lungul timpului, cercetarile au aratat ca atunci cand parintii se implica mai mult in procesul educational, ajuta la rezolvarea temelor si pregatirea pentru lucrari si examene, copiii au rezultate mai bune, sunt mult mai motivati si au un nivel emotional mai echilibrat fata de colegii lor. Asadar, daca vreti sa faceti munca profesorilor putin mai usoara, tineti cont de urmatoarele sfaturi:
1. Cititi copiilor inainte de culcare
Una dintre cele mai importante reguli in procesul educational al copiilor este lectura. Macar de trei ori pe saptamana, cititi impreuna cu cei mici cateva pagini. In afara de faptul ca aceasta activitate va ajuta sa deveniti mai apropiati si sa petreceti timp de calitate alaturi de ei, veti reusi sa le implantati si pasiunea pentru citit, care le poate deschide multe ferestre catre succes.
2. Mentineti legatura cu profesorii
Este indicat sa aveti o conexiune permanenta cu profesorii copilului dvs., fie si printr-un email saptamanal, o vizita la scoala dupa cursuri sau un telefon scurt in weekend. Este important sa va interesati de fiecare aspect care il priveste pe copilul dvs si sa ii cunoasteti pe oamenii care il formeaza. Nu fiti genul de parinte care isi face prezenta la scoala doar atunci cand apare o problema.
3. Incurajati petrecerea timpului cu colegii in afara programului scolar
Procesul educational la clasa decurge mult mai bine atunci cand elevii actioneaza ca o echipa. In timpul programului scolar copiii nu au intotdeauna timp sa se imprieteneasca, sa se cunoasca mai bine, motiv pentru care este important sa participe la activitati extrascolare impreuna, unde sa puna bazele unei prietenii.
4. Participati la evenimentele organizate de scoala
Indiferent daca este vorba de serbarea de sfarsit de an, un bal mascat, seri de carnaval sau excursii scolare, incercati sa ii convingeti pe copii sa participe intotdeauna. Pe cat este posibil, implicati-va si participati alaturi de ei, ajutati la organizarea si desfasurarea evenimentelor si construiti relatii amicale cu ceilalti parinti si profesori. Astfel de activitati nu doar ca vor ajuta la o dezvoltare frumoasa a copilului si la implicarea sa in societate, ci veti construi si amintiri frumoase impreuna.
5. Organizati activitati educationale in timpul liber
Copiii au nevoie intodeauna sa participe la activitati educationale in afara programului scolar. Organizati o data pe saptamana o zi de jocuri de societate, la care sa invitati cativa colegi de clasa sau organizati o seara de lectura cu prajiturele si ceai, astfel incat sa destindeti un pic atmosfera tensionata. Puteti alege o zi a saptamanii pentru activitatile extrascolare in afara casei: duceti copiii la muzeu, la teatru, faceti impreuna un ierbar sau un insectar.

                                                                          Ana Maria Tudor







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu