luni, 16 martie 2015

Programul manifestărilor inaugurării noului planetariu Skymaster ZKP4

”STELE VECHI ÎN HAINE NOI”:
-   17 martie 2015, ora 9.00: conferință de presă şi demonstraţie a capabilităţilor noului echipament de planetariu;
-       17 martie 2015, ora 10.00: inaugurarea oficială într-o formulă specială. Invitaţi: oficialități și autorități locale și județene, Directorul Zeiss – Germania. În program: demonstrație în planetariu, vizitarea complexului astronomic și evidențierea necesităților și planurilor de dezvoltare;
-       17 martie 2015, ora 11.00: vernisaj expoziţie dedicată ”Anului Internaţional al Luminii - 2015”. 
 ”EDUCAȚIA ASTRONOMICĂ ÎN PLANETARIILE PUBLICE DIN ROMÂNIA”:
-       18 martie 2015, ora 9.00: prezentarea proiectului pl@NETour: participă invitați de la instituțiile de profil astronomic (planetarii, observatoare astronomice și asociații) din România, boardul de implementare a proiectului și partenerii ucrainieni.
-       18 martie 2015, ora 10.00: Workshop (atelier) cu tema ”EDUCAȚIA ASTRONOMICĂ ÎN PLANETARIILE PUBLICE DIN ROMÂNIA” – dezbateri și discuții, evidențierea oportunităților creării unei rețele instituționale funcționale, cu activități sincronizate; demonstrații astronomice cu noul echipament de planetariu Skymaster ZKP4 LED - participă invitați de la instituțiile de profil astronomic (planetarii, observatoare astronomice și asociații) din România, boardul de implementare a proiectului și partenerii ucrainieni.
 Un "MUZEU DE STELE" ÎN CIRCUITUL CULTURAL-TURISTIC BĂIMĂREAN
-       19 martie, ora 14.00: mai multe muzee, un singur planetariu; modalități de colaborare interinstituțională; colegii de la alte instituţii culturale din Baia Mare şi Satu Mare sunt invitați la demonstraţia de planetariu, vizitarea Complexului Astronomic şi discuţii privind posibilitatea sincronizării strategiilor de atragere a publicului, promovare şi elaborarea unor proiecte comune.
 ”ASTRONOMIA LA PLANETARIU: CULTURĂ, ȘTIINȚĂ, EDUCAȚIE”
-       20 martie, ora 10.00:  – participă invitați din cadrul Inspectoratului Școlar Județean. Demonstrație în planetariu, observarea eclipsei parțiale de soare din 20 martie 2015 cu telescopul și ochelari de eclipsă.
 ”INVITAȚIE LA ECLIPSĂ”
-       20 martie 2015, ora: 10.30 – 12.00: observații astronomice ale eclipsei din curtea planetariului (cu telescopul și cu ochelari de eclipsă) și din cupolă (simulare eclipsă). Eveniment cu intrare gratuită pentru publicul larg.
 PRIMUL MATINAL LA NOUL PLANETARIU
-       21 martie 2015, ora: 9.00  - prima demonstraţie astronomică pentru publicul larg, cu noul echipament de planetariu Skymaster ZKP4 LED.


                                                                            Ciprian CRISAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu