duminică, 29 martie 2015

România participa la Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna

România va participa la Targul International de Carte pentru Copii de la Bologna, Italia, un eveniment literar care va avea loc între 30 martie şi 2 aprilie si la care Ministerul Culturii i-a invitat pe autorii Ioan Mihai Cochinescu şi Adina Rosetti.
Astfel, dupa o pauza de doi ani, Ministerul Culturii reia participarea la acest eveniment cultural, una dintre cele mai importante manifestari dedicate literaturii pentru copii, potrivit institutiei.
Invitatii Ministerului Culturii pentru acest targ de carte sunt autorii Ioan Mihai Cochinescu si Adina Rosetti, ilustratoarele Sidonia Călin, Cristiana Radu şi Iulian Pruteanu, redactor-şef al revistei Dacia literara, care va prezenta programul de rezidente literare al Muzeului Literaturii Romane din Iasi si detalii despre Festivalul International de Literatura si Traducere de la Iasi (FILIT).
Programul de la Targul International de carte pentru copii de la Bologna include prezentarea povestii "Punguta cu doi bani", de Ion Creanga, tradusa in limba italiana de Bruno Mazzoni, dar si dezbaterea "How to kill the PDF! The case for digitally-engaging textbooks".
De asemenea, vor fi prezentate volumele "Domnisoara Poimaine si joaca de-a timpul", de Adina Rosetti si Cristiana Radu, si "Micul Venetian", de Ioan Mihai Cochinescu si Sidonia Calin.
Editurile care au contribuit cu carti la expozitia de la standul national sunt Adenium, Cartea copiilor, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche, Didactica, Editura Muzeelor Literare, Gama, HAC BD, Humanitas, Litera, o serie de titluri fiind selectate si de Uniunea Editorilor din România.Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu