luni, 20 aprilie 2015

FED CUP. Canada – România 2 – 3. Mulţumim fetelor!

Echipa de Fed Cup a României s-a calificat în Grupa Mondială din 2016, după ce a învins Canada, scor 3-2, la Montreal, în direct pe Dolce Sport, post TV pe care majoritatea românilor nu-l pot viziona! Că aşa-i în Rromanica!
Confruntarea a început cum nu se putea mai prost pentru noi, cu Irina Begu (24 de ani, 33 WTA), principala favorită, învinsă de puştoaica Francoise Abanda (18 ani, 260 WTA), scor 6-4, 5-7, 4-6. 
Calculele hârtiei au picat însă din nou la meciul dintre vedeta gazdelor, Eugenie Bouchard (21 de ani, 7 WTA, FOTO ), și Alexandra Dulgheru (26 de ani, 68 WTA). Jucătoarea noastră a dominat-o pe canadiancă de o manieră categorică, impunându-se în două seturi identice, 6-4, 6-4.
Ziua a doua a început cu o surpriză în echipa noastră, Irina Begu fiind înlocuită de Andreea Mitu (23 de ani, 104 WTA) pentru confruntarea cu Bouchard. Iar mișcarea tactică gândită de echipa noastră s-a dovedit a fi mai mult decât inspirată. Aflată la debutul în Cupa Federației, Mitu a învins-o pe mult mai celebra ei adversară, la capătul unui meci savuros de trei seturi: 4-6, 6-4, 6-1!
România pornea așadar cu un avantaj moral în meciul patru, dintre Alexandra Dulgheru și Francoise Abanda. Sportiva noastră a început excelent, a condus cu 2-0 la game-uri, dar ce a urmat e greu de imaginat. Abanda a câștigat 6 dintre următoarele 7 game-uri și și-a adjudecat primul set. Alexandra a revenit însă formidabil și a câștigat următoarele două, 7-5, 6-2, calificându-ne în grupa principală.
În fine, într-un meci fără miză, cel de dublu, cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5 perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru, stabilind scorul final al întâlnirii Canada - România, 2-3, rezultat care readuce formaţia tricoloră în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992. Meciurile vor avea loc anul viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu