marți, 16 iunie 2015

Putin ameninţă statele din scutul antirachetă: "Ne vom îndrepta armatele către voi !

Presedintele Vladimir Putin a declarat ca Rusia isi va indrepta fortele armate impotriva acelor tari de care se simte amenintata, cu referire directa la scutul antiracheta al NATO, gazduit inclusiv de Romania in baza militara de la Deveselu.
"Vom fi obligati sa ne indreptam fortele armate catre acele teritorii de unde suntem amenintati", a declarat Vladimir Putin, marti, de la Moscova, in cadrul unei conferinte comune cu presedintele Finlandei, Sauli Niinisto.
Presedintele Rusiei a precizat ca scutul antiracheta dezvoltat de NATO in Europa reprezinta cea mai mare amenintare la adresa tarii sale, informeaza agentia Reuters.
Ambasadorul SUA la NATO: Scutul antiracheta protejeaza teritoriile. Nu e contra Rusiei
Scutul antiracheta dezvoltat de NATO este format (la sol) din radare amplasate in Turcia si marea Britanie, plus baterii de rachete de interceptie, care sunt amplasate in Romania si Polonia.
Moscova si-a exprimat in repetate randuri dezaprobarea fata de construirea scutul antiracheta in apropierea granitelor sale si a amenintat ca tarile care il gazduiesc vor deveni tinte.
"NATO avanseaza spre granitele noastre, noi nu ne miscam nicaieri", a declarat Vladimir Putin, care a mai precizat ca Finlanda este in siguranta, pentru ca si-a pastrat neutralitatea.
Declaratiile sale vin la scurt timp dupa ce vestea inarmarii cu noi rachete a fost taxata de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Seful NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii": E periculos!
"Acest zdranganit nuclear de sabii al Rusiei este nejustificat, destabilizator si periculos", a declarat seful Aliantei Nord-Atlantice, dupa o intalnire cu seful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker.
Presedintele Putin declarase marti dimineata ca arsenalului nuclear al tarii sale i se vor mai adauga inca 40 de rachete balistice intercontinentale.
Putin baga spaima in toata lumea: Zeci de noi rachete super performante pentru fortele nucleare ruse
"Fortele nucleare ruse vor fi dotate in 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile sa treaca de orice sistem de aparare antiracheta, oricat de perfectionat din punct de vedere tehnic ar fi acesta", a afirmat liderul de la Kremlin, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar Armata-2015.

Propaganda lui Putin ii convinge pe rusi ca NATO va ataca. Se pregateste invazia tarilor baltice?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu