vineri, 31 iulie 2015

BACALAUREAT – Maramuresul conduce in topul negativ al liceelor cu promovabilitate zero. Cinci licee din judet n-au avut niciun candidat promovat !!!

Cu toate ca Maramuresul este lider in ceea ce priveste absolventii de Bacalaureat care au promovat cu nota maxima, este lider si intr-un clasament negativ: judetul cu cele mai multe unitati de invatamant cu promovabilitate zero. Astfel, nu mai putin de cinci licee din judet nu au avut niciun candidat promovat la „examenul maturitatii” din acest an.
„In urma sustinerii sustinerii examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, un numar de cinci licee au promovabilitatea zero. Acestea sunt: Liceul Tehnologic Ocna Sugatag, Liceul Tehnologic Octavian Goga Rozavlea, Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte, Liceul Tehnologic Repedea si Liceul Tehnologic Viseu de Sus”, a precizat Camelia Bogdan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.
Rezultatele dezastruoase obtinute la aceste unitati de invatamant i-au determinat pe inspectorii scolari sa ia primele masuri. Astfel, de la toamna, la trei dintre cele cinci licee nu vor mai fi decat clase cu profil tehnologic. De altfel, in cele trei scoli astfel de rezultate nu sunt o noutate.
„Pentru Liceul Tehnologic Repedea, Liceul Tehnologic Ocna Sugatag si Viseu de Sus nu s-au mai aprobat clase pentru invatamantul liceal ci doar pentru invatamantul profesional in anul scolar 2015 – 2016, aceste aspecte fiind discutate si hotarate inca din luna decembrie a anului 2014. Unul dintre indicatorii care au stat la baza acestei decizii a fost tocmai promovabilitatea la Bacalaureat in anul precedent, care a fost la fel”, a mai spus inspectorul.
Intrebati care ar fi motivatia pentru care nici elevii si nici dascalii nu obtin rezultate, inspectorii ridica din umeri.
„Factorii probabil ca sunt diversi. Pe de o parte eu cred ca exista o categorie de copii care nu-si permit sa vina la liceele de prestigiu si raman la aceste licee, dar venind din gimnaziu cu rezultate dezastruoase nici in liceu nu reusesc sa recupereze si atunci asa s-ar justifica promovabilitatea zero”, a mai spus purtatorul de cuvant.
Este greu de crezut ca la sesiunea de toamna a bacalaureatului, cea care va incepe in scurt timp procentul de promovabilitate va suferi modificari. Cu toate acestea se mai pot intampla si minuni. Preluare http://www.emaramures.ro/Stiri/116611/BACALAUREAT-Maramuresul-conduce-in-topul-negativ-al-liceelor-cu-promovabilitate-zero-Cinci-licee-din-judet-n-au-avut-niciun-candidat-promovat-


                                                                                Ana POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu