vineri, 24 iulie 2015

Comunicat de presa - ”Bursele pentru jurnalism cultural Baia Mare 2021 – editia I”


Municipiul Baia Mare si Fundatia Baia Mare 2021 lanseaza concursul ”Bursele pentru jurnalism cultural Baia Mare 2021 – editia I”. Scopul acestei initiative este sa sprijine atat financiar, cat si profesional, jurnalistii si autorii romani de non-fiction din judetul Maramures care pot sa identifice, sa documenteze si sa dezvolte proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe teme culturale.
Concursul consta in propunerea unor subiecte culturale relevante in contextul candidaturii pentru Capitala Europeana a Culturii in 2021 care vor fi trimise via mail la media2021@baiamare.ro pana la data de 15 august 2015.
Concursul este deschis atat jurnalistilor profesionisti si studentilor la jurnalism si stiintele comunicarii, cat si bloggerilor sau jurnalistilor online.
 In urma jurizarii, propunerile castigatoare ale jurnalistilor profesionisti, ale bloggerilor sau ale jurnalistilor online vor beneficia de cinci burse in valoare de 2.000 lei fiecare. De asemenea, se vor acorda burse de cate 1000 lei fiecare pentru maximum 10 participanti care sunt studenti la facultati de profil (jurnalism si stiintele comunicarii) si ale caror propuneri vor fi selectate ca fiind castigatoare. In afara sustinerii financiare, castigatorii vor beneficia de participarea gratuita la conferinta internationala pe teme jurnalistice „The Power Of Storytelling” (9-10 octombrie, Bucuresti).
Sumele acordate au ca scop sprijinirea initiativelor jurnalistice temeinice, ce presupun documentare si un proces de lucru amplu, care depaseste capacitatea normala a redactiilor sau blogurilor. Concursul este deschis atat jurnalistilor profesionisti, cat si bloggerilor sau jurnalistilor online, dar si studentilor la facultati de profil.
In perioada 6-15 august, participantii vor depune in concurs subiecte de articole pe teme culturale care necesita documentare prealabila ampla, interviuri sau deplasari. Castigatorii vor fi anuntati in termen de o saptamana de la inchiderea concursului. Termenul limita pentru realizarea si publicarea materialelor este 20 septembrie.
Genurile acceptate in concurs sunt: reportaj, ancheta, portret, reportaj multimedia. Acordarea burselor este conditionata de publicarea materialului propus si acceptat in cadrul concursului de proiecte pana la data de 20 septembrie 2015.
Propunerile transmise la media2021@baiamare.ro pana la data limita 15 august trebuie sa contina:
- Scurta descriere a subiectului;
- Trei argumente pentru importanta subiectului in context local si in contextul candidaturii orasului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021;
- Enumerare sumara a surselor si persoanelor ce urmeaza sa fie intervievate sau a destinatiilor care vor fi atinse in munca de cercetare;
- Descriere estimativa a produsului media rezultat (format, dimensiuni, genul materialului).
Juriul va fi constituit din urmatorii membri: Cristian Lupsa, editor Decat O Revista, profesor de scriere creativa si organizator de conferinte de specialitate, Cristian China Birta, blogger si speaker pe teme de comunicare, Michael Bird, jurnalist specializat in regiunea Marii Negre, producator de documentare.

Juriul va fi sustinut si completat de scriitorul Marian Ilea, senior editor la Informaţia Zilei de Maramureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu