duminică, 26 iulie 2015

Cod portocaliu de caniculă în România !

România se topeşte! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic valabilă duminică, în Bucureşti şi mai multe judeţe din ţară. Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. De altfel, vremea a fost caniculară şi sâmbătă în cea mai mare parte a ţării.
Potrivit ANM, azi, 26 iulie, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Aici se va institui cod galben de caniculă.
În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. În aceste regiuni va intra în vigoare un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

În regiunile vestice, nordice şi centrale, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea. Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.
 P.S. Şi puii de rândunică suferă enorm în aceste zile...Vezi foto!

                                                                                       
                                                                                                             ANMR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu