luni, 12 iunie 2017

AGENDA AGIRo pentru vara 2017


(4 invitații)
I.ACTIVITATEA NR.1: 29 iunie-2 iulie 2017, Arad, Ziua Învățătorului, Simpozionul Internaţional ,,Portrete de dascăli”, ediţia a IX –a și Concursul Internațional de Creație Plastică pentru Copii și Elevi „Portretul dascălului meu”.
A.Secțiunea pictură/desen/colaj pentru copii/elevi (fără taxă de participare):
Picturile/desenele/colajele copiilor/elevilor (de la grădiniță până la liceu) pentru Concursul Internațional de Creație Plastică pentru Copii și Elevi „Portretul dascălului meu” (fără taxă de participare) se pot trimite până în 25 iunie, fie scanat la adresaconcursportretededascal@yahoo.com fie prin poștă (împreună cu un plic A4 autoadresat) la adresa: Crișan Loredana, Localitatea Tîrnova, nr 709, județul Arad, cod poștal 317360. Alături de lucrări să trimiteți la e-mailul indicat și datele cadrului didactic îndrumător și ale copiilor/elevilor.
B.Secțiunea articole ale cadrelor didactice (cu participare directă sau indirectă):
Până în 25 iunie se vor putea trimite articole ale cadrelor didactice la adresa portretededascali@gmail.com . Volumul va apare în luna august. Doar pentru articolele publicate se achită o taxă de 30 lei/articol în contul Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948.
C.Sesiunile de comunicări, conferințe, cursuri de formare:
Pentru cei care vor participa direct nu există taxă de participare. Eventualele cheltuieli cu cazarea și masa (în total) sunt 100 lei/persoană/ziX3zile=300 lei la Hotel Parc începând cu cina din 29 iunie și terminând cu prânzul din 2 iulie.
Deschiderea oficială în 30 iunie după prânz. Conferințe și cursuri vor fi încă din dimineața de 30 iunie; în 1 iulie vor fi și dimineața și după prânz; în 2 iulie până la prânz.
Vom avea și 70 de oaspeți de peste hotare pentru care Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, va asigura cheltuielile de cazare și masă. Alături de noi vor fi, ca întotdeauna, inspectoratul școlar, universitățile arădene, CCD Arad, administrația locală.
În 1 iulie vom face o vizită la Șiria la casa memorială Ioan Slavici și în localitatea Pâncota. La Pâncota, cu sprijinul primăriei și al liceului din localitate, se va desfășura una din sesiunile de comunicări ale cadrelor didactice și expoziția cu picturile/desenele/colajele copiilor/elevilor participanți la Concursul Internațional de Creație Plastică pentru Copii și Elevi „Portretul dascălului meu”.
Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România http://www.esero.ro/ ) va oferi traininguri scurte adresate participanților la eveniment (în grupe de câte maximum 25 de cursanți) cu scopul de a trezi inspirație în timpul predării prin utilizarea spațiului cosmic drept un context generos pentru predarea și învățarea științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM). În timpul serilor, când se va întuneca, cursanții vor putea folosi și observatorul astronomic al Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad.

II.ACTIVITATEA NR.2: 01 - 05 august, Chișinău, R.Moldova, Congres Aniversar AGIRo la 100 de ani de la înfiinţarea în 14 aprilie 1917 a „Asociaţiei Învăţătorilor din Basarabia şi de dincolo de Nistru” și la 100 de ani de la primul congres al învăţătorilor români din Basarabia (25–28 mai 1917). Se va începe cu cina din 1 august și se va încheia cu prânzul din 5 august. Prețurile estimative de cazare + masă (nu am negociat încă urmând să îi rugăm pe colegii din Chișinău să ne ajute) pot fi poate de la 80 lei/persoană/zi X 4 zile= 320 lei (la Hotel Zarea sau altul cu condiții mai slabe, baie comună la câte 2 camere) până la 150 lei/ persoană/zi X 4 zile=600 lei (la Hotel Chișinău sau altele recomandate de colegii din Chișinău). Taxă de participare: 30 lei.
Și la Chișinău, Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România), va oferi traininguri scurte adresate participanților la eveniment (în grupe de câte maximum 25 de cursanți) cu scopul de a trezi inspirație în timpul predării prin utilizarea spațiului cosmic drept un context generos pentru predarea și învățarea științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM).
Domnul profesor Valentin Dogaru este posibil să ne ofere cursul „Educația părinților și relația școală- comunitate”.

III.ACTIVITATEA NR.3: 05 -07 august, Izmail, Ucraina, Simpozionul Internaţional ,,Portrete de dascăli”, ediţia a X –a, în colaborare cu Universitatea Umanistă de Stat Izmail. Se va începe cu cina din 5 august și se va încheia cu prânzul din 7 august (2 zile). Prețurile le vom comunica în zilele următoare.

IV.ACTIVITATEA NR.4: 07-13 august, Eforie Sud, Școala Internațională de Vară a AGIRo. Se pot alege toate cele 6 zile începând cu cina din 7 august și terminând cu prânzul din 13 august sau doar primele 3 zile, zile în care se vor desfășura conferințele și cursurile de formare. Vor fi cel puțin două locații: În Hotel Crișana la 75 lei/persoană/zi cazare și masă în total (pentru 6 zile costând deci 450 lei, iar pentru 3 zile 225 lei). La Hotel Excelsior sau altul se plătesc cam 90 lei/persoană/zi (pentru 6 zile 540 lei). Se vor putea alege, la același preț, și zile mai multe (după 13 august). Taxă de participare: 30 lei. Se vor putea trimite articole pentru volumele AGIRo. Domnul profesor Valentin Dogaru este posibil să ne ofere cursul „Educația părinților și relația școală- comunitate”.

Voi reveni zilele următoare cu amănunte și cu procedura de înscriere pentru activitățile II, III și IV.
Cu bine,
Viorel Dolha
0723269290, 0744195155

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu