luni, 12 iunie 2017

Comunicat de presă


12.06.2017


                                           Centenarul Marii Uniri


 Deputatul PSD Marius Sorin Bota a adresat o serie de întrebări Ministrului Culturii, precum și Secretarului de Stat pentu Culte cu privire la stadiul finanțării proiectelor de cultură și culte din județul Maramureș, ce au o conotație aparte pentru Centenarul Marii Uniri, acest mare eveniment ce se va celebra anul viitor.
Este vorba despre Biserica Greco-Catolică de la Șișești, unica din România dedicată ”Idealului de Unitate al Românilor”, construită de fostul deputat, pr. dr. Vasile Lucaciu, precum și finanțarea lucrărilor solicitate de către Parohia Greco-Catolică din Băsești, înființată pe moșia donată de Președintele Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, Gheorghe Pop de Băsești, în localitatea sa natală - Băsești, judetul Maramureș. De asemenea, un proiect important pentru comunitatea locală din Băsești, referitor la renovarea Casei Memoriale Gheorghe Pop de Băsești, așteaptă de ani de zile sprijinul Ministerului Culturii.
”Ne apropiem cu pași repezi de celebrarea Centenarului Marii Uniri, iar proiectele importante, ce au o conotație deosebită pentru acest mare eveniment stagnează. Este nevoie ca macar acum, în al doisprezecelea ceas, să nu ne cramponăm în birocrație și să dam drumul proiectelor importante din acest domeniu”, a declarat deputatul maramureșean.



Cabinetul deputatului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu