duminică, 18 iunie 2017

COMUNICAT UNIUNEA SCRIITORILOR EUROPENI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Dragă echipă, bine v-am găsit! 
Programul acțiunilor culturale ale USEM de la Constanța, va începe sâmbătă, 1 iulie, la ora 10:00. Colega noastră, Iulia Tănase (Yulia Tanas) de la Edineț lansează cartea de fabule, editată recent. Este posibilă și lansarea unui volum al colegei de la Buzău, Floarea Dimian, care așteaptă apariția acestuia, către acele zile. Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I", Filiala Constanța, va găzdui toate evenimentele echipei noastre din 1 și 2 iulie.
Adunarea Generală a USEM va începe la ora 14:00, cu următoarea ordine a zilei:
1. Raportul anual de activitate​ a USEM. Raportor - Diana Zlatan, președintele organizației;
2. Alegerea organelor de conducere, prevăzute în noua variantă a Statutului USEM, pentru aprobarea acestuia la Ministerul Justiției;

3. Diverse.

În jur de ora 18:00, vom reveni la Colegiul Tehnic Tomis, pentru a lua cina la ora 17:30 maxim și pentru a ne pregăti pentru Cenaclul Literar ,, Mihail Sadoveanu" din or. Constanța. care va avea loc concomitent cu Cenaclul USEM ,, Valentina Graur Lazarencu", la Plajă din apropiere sau la una dintre terasele de pe litoral. Moderator și organizator - colegul Aurel Lăzăroiu, Președintele Cenaclului-gazdă.
După serata literar-muzicală, revenim la Colegiul Tehnic ,, Tomis", unde există o curte imensă, unde poate fi improvizat un platou de dans. Întâlnirea zorilor în cadrul familiei USEM este ultimul reper al programului din noaptea spre 2 iulie;
Poeta Tatiana Dabija ne invită la o triplă lansare de carte, împreună cu fiica Dnei, Maria-Cristina, tânăr plastician. Iată cele trei noi bijuterii editoriale, care vor fi prezentate duminică, 2 iulie, ora 10:00:
1. Plasa unei iluzii / Net of an illusion (ediție bilingvă rom-engl.) și Dincolo de lumina timpului/ Beyond the light of time (ediție bilingvă rom-engl.), autoare - Tatiana Dabija.
2. Album de pictură. PRIETENII MEI ANIMAȚI de Maria-Cristina Dabija. Amintim că noul volum de poeme ,,Dincolo de lumina timpului" a fost editat gratuit, în cadrul proiectului personal al colegei noastre, poeta și editoarea Lenuș Lungu de la Constanța, căreia îi reiterăm recunoștința pentru contribuția la prosperarea USEM.
Urmează dubla lansare de carte cu autorii de peste Prut: Mariana Moga șiCristian Mocanu, poeți de la USEM. Moderatori: Diana Ciugureanu-Zlatan și Dorel Vidrașcu, un legendar animator de cenacluri;
Luni, 3 iulie, avem program liber sau încercăm să mergem în excursie prin Constanța în orele amiezii.
După cină, pornim spre Chișinău, la ora 20:00, cu autocarul suplimentar la cursa Constanța - Chișinău, în condițiile elucidate anterior. Sănătate și Doamne, ajută!

                                                                                           
                                                                Diana Ciugureanu-Zlatan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu