luni, 19 iunie 2017

Deputatul PSD Gheorghe Șimon: ”Fotoliul de premier sau de ministru nu este moștenit, acestea rămân în dezbaterea celor care au făcut nominalizările”

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș și vicepreședinte al PSD la nivel național a explicat, în cadrul conferinței desfășurată vineri, 16 iunie, la sediul PSD din Baia Mare că, în ceea ce privește activitatea Guvernului Grindeanu o primă analiză a avut loc în luna martie, la CEX-ul din Sinaia. Parlamentarul maramureșean arată că încă de atunci s-a tras un semnal de alarmă deoarece măsurile stabilite în Programul de Guvernare nu se implementau suficient de alert.
”Deși nu s-a vorbit mult în presă despre acel Comitet Executiv Național al PSD, primul ministru Sorin Grindeanu și miniștrii cabinetului său au fost avertizați că programul merge cu frâna trasă. Mai mult, programul propus de Partidul Social Democrat este unul extrem de ambițios care trebuie privit ca un tot unitar, unde nu putem spune că am realizat 40% sau 70% sau 99% din măsuri, datorită faptului că este posibil ca tocmai acest 1% să răstoarne întreaga gândire economică de dezvoltare a României.
Se știa de atunci, de la prima ședință de validare a Guvernului și a premierului că acest program trebuie dus la îndeplinire și fiecare ministru trebuie să își facă treaba, deoarece va fi analizată periodic activitatea ministerelor. Iar ideea de remaniere nu a fost niciodată înlăturată, deoarece conducerea Partidului Social-Democrat a stabilit că vor fi atâtea remanieri câte sunt necesare ca toate măsurile să fie, la final, implementate. Problema este că, la șase luni de zile de la instalarea Guvernului Grindeanu s-a constatat nu doar o neîndeplinire a măsurilor pe fiecare minister, ci faptul că însuși premierul României are o vină personală că nu a știut ce să ceară, când să ceară și cum să armonizeze colaborarea între membri Guvernului, pentru ca măsurile prevăzute în Programul de Guvernare pentru primul semestru să fie realizate. Din acest motiv am fost obligați să ridicăm sprijinul politic al premierului, care nu avea altceva de făcut decât să interacționeze cu fiecare minister în parte și să coordoneze legăturile între membrii cabinetului său. Unii  dintre miniștrii Guvernului Grindeanu sunt cu măsurile îndeplinite în mare parte, motiv pentru care în noul Guvern al României este posibil să se regăsească și miniștri din Guvernul Grindeanu, iar acest lucru să nu fie o surpriză. O altă chestiune este că această analiză a programului de guvernare a creat o adevărată spaimă și în rândul miniștrilor, dar cel mai îngrijorat a fost premierul României, deoarece el spunea că totul e roz, că România are creștere economică”, a declarat deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon, vicepreședinte PSD.
Gheorghe Șimon: ”Voi vota fără nicio ezitare moțiunea de cenzură”
Parlamentarul social-democrat a arătat că ceea ce își dorește Partidul Social Democrat este ca această creștere economică să aibă două componente, nu doar cea a consumului, ci și o creștere economică bazată pe investiție, care reprezintă adevărata creștere economică. Reprezentantul social-democraților arată că Sorin Grindeanu și o parte dintre miniștri săi nu au înțeles că au fost validați pentru a-și face datoria, iar CEX-ul a procedat corect cu premierul. ”CEX-ul de miercuri nu a fost unul în care să se ia capetele miniștrilor sau al premierului Grindeanu, dar primul-ministru a trăit în altă lume. Nu știu cine îl mână din spate, cine îl ține în brațe, dar președintele PSD, Liviu Dragnea a spus mereu că cine nu poate să ducă la îndeplinire măsurile cuprinse în Programul de Guvernare, va pleca. Grindeanu nu a înțeles asta și a avut mereu impresia că ne dorim ca el să plece din Guvernul României. Scopul CEX-ului a fost să ne întâlnim și să dezbatem ce trebuie să facem în continuare pentru a duce programul de guvernare de la A la Z, să vedem care miniștri ar trebui să facă un pas în spate. În viziunea mea cred că are probleme grave, deoarece nu înțelege faptul că niciun fotoliu de premier sau de ministru nu este moștenit, aceste fotolii se vor afla mereu în dezbaterea celor care au făcut aceste nominalizări”, a precizat vicepreședintele PSD la nivel național, Gheorghe Șimon.

În opinia alesului PSD, Sorin Grindeanu este un om fără demnitate, fără mândrie și că ar fi trebuit să își prezinte singur demisia când a realizat că nu poate duce la îndeplinire sarcinile la care s-a angajat. ”Eu, în locul lui, puneam capul în pământ, îmi prezentam singur demisia și încercam să port o discuție cu conducerea partidului, pentru a vedea ce putem face pe mai departe. Comportamentul lui Sorin Grindeanu nu este unul normal pentru un premier al României, este un comportament jenant, care nu îi face cinste”, a arătat deputatul de Maramureș, Gheorghe Șimon, declarând că va vota fără nicio ezitare moțiunea de cenzură împotriva depusă împotriva Guvernului Grindeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu