miercuri, 14 iunie 2017

Parlamentul a decis: Ziua Natională a produselor agroalimentare românești


Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 266 voturi „pentru” si 3 abtineri, proiectul de lege privind instituirea zilei de 10 octombrie drept Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti.
Potrivit unui amendament adoptat in Comisia de agricultura, prin produs agroalimentar romanesc se intelege produsul obtinut pe teritoriul national din materii prime de baza provenite in proportie de 100% din fermele din România si are inscriptionat pe eticheta drapelul României.
In expunerea de motive este precizat faptul ca adoptarea acestui proiect de lege va avea efect pozitiv asupra producatorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse de catre consumatori si stimularea acestora pentru a produce calitativ si cantitativ pe viitor.
Totodata, se va incuraja productia agricola nationala pentru consumatorii români, precum si pentru cei ce detin spatii de vanzare (comercianti), producatorul prezentand de ziua nationala produse proaspete de calitate, direct de la sursa, autohtone, care vor concura produsele din import.
Camera Deputatilor este for decizional in aceasta speta.
                                                                                                                                         NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu