duminică, 1 iulie 2018

Meci de infarct la Cupa Mondială. Croația - Danemarca 1-1, 3-2 (d.l.d)!

Croaţia este a patra echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, după ce a învins fosta adversară a României, Danemarca, în urma loviturilor de departajare. Naţionala lui  Zlatko Dalic a câştigat cu 3-2, la finalul celor 120 de minute de joc rezultatul fiind 1-1, şi va juca în faza următoare contra ţării gazdă, Rusia, care s-a impus în aceeaşi manieră în faţa Spaniei.
Soarta meciului putea fi decisă în prelungiri, dar Luka Modric a ratat penalty. În cele din urmă, mijlocaşul lui Real Madrid s-a revanşat la loviturile de la 11 metri, unde a transformat cu emoţii. Execuţia decisivă i-a aparţinut lui Ivan Rakitic, dar eroul croaţilor a fost portarul Danijel Subasic, care a apărat trei dintre şuturile danezilor.
Danemarca a deschis scorul în chiar primul minut de joc. O aruncare de la margine a fost urmată de o învălmăşeală în careu. Mathias Jorgensen a şutat spre poartă, iar Subasic a respins nefericit în propria poartă, după doar 57 de secunde. A fost cel mai rapid gol marcat la actuala ediţie a Cupei Mondiale.
Avantajul a durat doar trei minute, pentru că după o nouă fază confuză, de această dată în celălalt careu, Mario Mandzukic a egalat, cu un şut din câţiva metri. Atacantul lui Juventus e al şaselea croat care înscrie la acest turneul final. Nicio altă echipă nu se poate lăuda cu un număr atât de mare de marcatori în Rusia.
Până la pauză, ambele echipe au avut câte două ocazii. Subasic l-a blocat foarte bine pe Martin Braithwaite, iar o minge trimisă înşelător de Christian Eriksen a şters bara. Croaţii au ratat prin Ivan Perisic şi Dejan Lovren.
În schimb, după pauză, doar danezii au fost cu adevărat periculoşi. În minutul 72, Nicolai Jorgensen, abia intrat pe teren, a primit o pasă într-o poziţie foarte bună, dar a tras pe mijlocul porţii, fără mari probleme pentru Kasper Schmeichel.

În prelungiri, cel mai important moment a fost penalty-ul obţinut de Ante Rebic şi ratat de Modric, astfel că echipa calificată s-a decis la loviturile de la 11 metri. Eriksen, Schoene şi Nicolai Jorgensen au ratat pentru nordici, în timp ce de la croaţi doar Badelj şi Pivaric nu au reuşit să înscrie.Digi Sport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu