duminică, 1 iulie 2018

România a câştigat aur şi bronz la Campionatul European de Judo pentru cadeţi

Lotul mixt al ţării noastre a învins echipa Franţei şi a câştigat medalia de bronz. La individual, sportivii români au obţinut o medalie de aur şi 3 de bronz la Campionatele Europene pentru cadeţi U18 ce au avut loc în Bosnia, Sarajevo în perioada 28 iunie - 1 iulie.

 România a câştigat aur şi bronz la Campionatul European de Judo
Hagianu Barbara Giorgia la categoria 40 kg a obţinut aurul, iar Sulca Adrian (73 kg), Pasca Alexandra (52 kg) şi Creţ Alex (81 kg) au luat bronzul.
Despre importanţa victoriilor obţinute de sportivii români a vorbit Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă:
"Este o victorie absolut excepţională, vorbim de tineri de 17-18 ani, asta înseamnă cadeţii, o vârstă la care se poate câştiga şi un campionat mondial, olimpiadă, s-a întâmplat asta. Performanţa lor este cu atât mai mare cu cât astăzi, spre exemplu, au bătut Belarusul, în primul meci cu 5 - 3, o echipă foarte puternică, apoi au bătut Ucraina cu 5-2, şi apoi, în semifinale au cedat la limită, în ultimul meci, cu Rusia. Rusia, care, probabil că în acest moment a câştigat Campionatul European. Finala mică pentru bronz, copiii noştri, au câştigat-o cu 5 la 4 cu Franţa, atenţie, după ce Franţa învinsense în meciul anterior cu 8 la 0 Germania", a spus Cozmin Guşă.Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu