VALEA JIULUI VICTIMIZATA DE UNIUNEA EUROPEANA
Valea Jiului e o victimă a politicii climatice a UE și a politicienilor indiferenți (ori incompetenți) ai României. Închiderea minelor din Valea Jiului nu este o chestiune trivială. Este una cât se poate de serioasă, pe care politicienii României caută să o mușamalizeze așa cum se face de obicei: indemnizații bănești minerilor concediați, pentru o vreme. Zâmbesc când discută subiectul și nu se văd regrete pe fețele lor. Concedierea minerilor va avea consecințe nefaste. Starea lor de depresie se va generaliza și va afecta viețile a zeci de mii de oameni și a familiilor lor. Va produce dislocații și efecte negative masive. Pentru a realiza consecințele extreme și vătămătoare a închiderii minelor asupra minerilor și familiilor lor, vă sugeram lecturarea cărții lui JD Vance, Hillbilly Elegy. [Recenzie: https://time.com/5915035/hillbilly-elegy-jd-vance/]
Efecte negative asupra factorului uman
Cartea lui Vance descrie impactul psihologic incredibil de rău pe care închiderea minelor și a oțelăriilor a avut-o asupra minerilor și oțelarilor din Ohio, Kentucky, Pennsylvania și West Virginia. A fost o criză economică creată artificial care a dus la crize personale, psihologice și de familie care dăinuie în viețile minerilor și oțelarilor și a familiilor lor de zeci de ani.
Nonșalanța cu care politicienii României tratează închiderea minelor din Valea Jiului șochează. Ei ne spun că minele se închid pentru că nu sunt profitabile. Ne spun un neadevăr. Se închid pentru că așa ne impune politica climatică ipocrită a Uniunii Europene. O mină neprofitabilă poate fi făcută profitabilă. Orice om de afaceri ori economist competent o poate face. Dar o politică eronată și mai ales ipocrită, nu.
În ianuarie, miniștrii UE au solicitat eliminarea treptată a cărbunelui ca resursă energetică. UE vrea să folosească doar “renewable energy”, adică energie obținută din surse reciclabile. UE a solicitat interzicerea investițiilor europene în petrol și gaze naturale în întreaga lume. Polonia s-a opus ferm, obținând o excepție de la politica europeană privind exploatarea cărbunelui. În plus, UE nu intenționează să elimine ori să restricționeze exploatarea petrolului și a gazelor naturale în Marea Nordului, dar critică țările producătoare de petrol și gaz natural. În Germania, 35% din toată energia încă este generată de termocentrale pe cărbuni, iar în mai, anul trecut, o nouă termocentrală pe cărbuni a fost inaugurată acolo.
Ipocrizie? Categoric. România nu are nimic de câștigat din politica climatică a UE. Politicienii României, începând cu dl Iohannis, tac chitic, în timp ce minerii țării își pierd locurile de muncă. Azi ei, iar mâine petroliștii României și cei care muncesc ori vor munci la exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.
Din nefericire, există deja un precedent grav în România. Când România intenționa să-și extindă industria energetică prin exploatarea gazelor de șist, mișcarea „climate change” a reacționat puternic și în România, dar și la Bruxelles. Exploatările Chevron la Pungești au fost stopate. Nițică înțelepciune din partea guvernanților României ar fi rezolvat controversa în favoarea României și a cetățenilor României. Se puteau crea multe locuri de muncă și bine plătite. Se putea încetini migrarea vasluienilor spre Occident. Din nefericire, și în 2014, dar și în 2021, în centrul politicii României e plasat sloganul „să nu ofensăm Uniunea Europeană”. Ar trebui să fie tocmai invers: omul, factorul uman și interesele naționale trebuie să constituie esența și centrul întregii politici a României, fie că o ofensăm pe dna Merkel ori nu.
Politica climatică a UE distruge locurile de muncă din România: exemplul Mării Negre
Sunt exemple negative si in Marea neagra. Ceva nu este în regulă cu cei care ne conduc. Intuiția ne spune că nu vor să ne spună efectele politicii climatice a UE asupra României. Subiectul este unul de interes național, dar ei tac chitic. Săptămâna trecută, de exemplu, Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a anunțat că 270.000 de români vor merge la muncă în Germania în acest an. De ce nu ar putea să stea în România, să muncească în România, să plătească impozite în România, să fie un impact pozitiv în România, nu în Germania? Asta impune crearea de locuri de muncă, ceea ce aleșii noștri nu știu să facă. Dimpotrivă, închid minele, și acceptă orbește eliminarea locurilor de muncă din țară pentru a se conforma politicii negândite și idealiste a UE privind clima.
Tot din nefericire, suntem educați de presa străină, nu de autoritățile României, privind hemoragia locurilor de muncă din România ca urmare a politicii climatice a UE. Pe 27 aprilie, presa occidentală a descris în termeni sumbri viitorul proiectelor energetice din Marea Neagră. [Link: https://finance.yahoo.com/.../future-oil-producer-romania...] Luna trecută s-a introdus un proiect de lege privind exploatarea gazelor din Marea Neagră după ce Exxon și-a anunțat retragerea din zonă. Dl Orban menționa că România își caută un partener din "UE sau NATO" pentru a relansa proiectul. Problema este că pe lângă British Petroleum, Europa nu are companii serioase de exploatare offshore. Rusia a anunțat că își vinde interesele în Marea Neagră.
Rersursele naturale ale Romaniei
Europa intenționat este codașă în sectorul energiei tradiționale. Războiul intenționat împotriva surselor tradiționale de energie, cum e petrolul, cărbunele, lemnul, și gazul natural, are consecințe. Aceste patru (4) resurse sunt abundente în România, dar UE ne împiedică să le fructificăm în interesul nostru. Locurile de muncă în aceste domenii sunt bine plătite. Și, iată-ne, în consecință, că în 2021 270.000 de români merg ori vor merge în Germania să-și câștige pâinea acolo, în timp ce bogățiile naționale rămân neexploatate. Este deci clar că la conducerea țării avem oameni care nu se pricep la crearea de locuri de muncă. Nici la facilitarea investițiilor străine pentru a crea locuri de muncă stabile și bine plătite.
ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI
Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!
JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!
Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile si valorile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.
ANUNTURI
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu